MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας “παράνομος έρωτας” από την Αργεντινή στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η υποψηφιότητα της Αργεντινής για τα Όσκαρ του 2013 θα είναι παρούσα στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης! Η ταινία «Παράνομος Έρωτας» (Infancia Clandestina) το εντυπωσιακό, σκηνοθετικό ντεμπούτο του υποσχόμενου αργεντίνου σκηνοθέτη Μπέντζαμιν Άβιλα θα προβληθεί δυο φορές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ των Καννών και ένα πολύ σημαντικό βραβείο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν είναι σχεδιασμένη για να τονίσει την πραγματική διάσταση της δικτατορίας της Αργεντινής, πίσω στη δεκαετία του 70′. Αποτελεί στην πραγματικότητα μια ιστορία αγάπης πιο αληθινή κι από την ίδια τη ζωή. Μια τολμηρή απόδοση της καθημερινής, αδιαμφισβήτητης, αλήθειας, η οποία – αναμεμειγμένη με θαρραλέες δώσεις ποιητικής αδείας – μας μεταφέρει σ’έναν κόσμο τόσο τρομακτικά ρεαλιστικό και άγριο, όσο τα άμεσα αποτελέσματα ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

Το επώδυνα ρεαλιστικό, δεξιοτεχνικό δράμα του Άβιλα ξεκινά με την επιστροφή, στην Αργεντινή, του δωδεκάχρονου Χουάν και της οικογένειάς του. Όλοι τους έχουν πλέον καινούργιες πλαστές ταυτότητες, αφού είναι για χρόνια εξορισμένοι από την σκληρή λατινοαμερικανική Χούντα ως μέλη της Αντίστασης. Έξω από το σπίτι και στο σχολείο, ο ανήλικος μαθητής έχει άλλο όνομα… Εκεί όλοι τον ξέρουν σαν Ερνέστο. Η γνωριμία του με την συμμαθήτριά του Μαρία θα αποτελέσει την αρχή για μια ιδιότυπη, δυνατή σχέση μεταξύ τους. Βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Αργεντινή το 1979, ο «Παράνομος Έρωτας» διαθέτει στο καστ του μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του λατινοαμερικανικού σινεμά, την Ουρουγουανή Ναταλία Ιρέιρο και τον νεαρό Αργεντίνο Ερνέστο Αλτέιρο.

1η προβολή: Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 15.00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
2η προβολή: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 22.00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας

Με τους Ναταλία Ορέιρο, Ερνέστο Αλτέιρο, Τεο Γκουτιέρες Ρομέρο
Σκηνοθεσία Μπέντζαμιν Άβιλα
Διάρκεια 112′
Διανομή Videorama Films

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Cine News
COSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με blockbusters, all-star cast σειρές και το πολυαναμενόμενο «Ριφιφί»
Cine News
Ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί την Σκάρλετ Γιόχανσον σε μια σουρεαλιστική καμπάνια για την Prada
Cine News
Στον απόηχο της Δράμας – Όλα όσα έγιναν στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Cine News
Ρόμπερτ Ρέντφορντ (1936-2025): Ο θρύλος του αμερικανικού σινεμά έφυγε από τη ζωή
Cine News
Animasyros 2025: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη γιορτή του animation
Cine News
Βραβεία Emmy 2025: Έγραψε ιστορία το “The Studio” – Σάρωσαν “Adolescence” και “The Pitt”
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης
Cine News
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Όλα όσα αγαπάμε στη Δράμα του φεστιβάλ