MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The walking dead: Η σειρά με ζόμπι που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης!

Μετά από το ρεκόρ τηλεθέασης της πρεμιέρας του 3ου κύκλου του ‘The Walking Dead’ στις 14 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, η FOX International Channels (FIC) συμπλήρωσε όλες της προβολές της πρεμιέρας διεθνώς, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης. Μόνο την πρεμιέρα του 3ου κύκλου της σειράς ‘The Walking Dead’ παρακολούθησαν 8.5 εκατομμύρια τηλεθεατές, περισσότερο από 20% σε σχέση με την πρεμιέρα του 2ου κύκλου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η σειρά της FOX Ελλάδας, που προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 24.00 (μέσω Nova και ΟΤΕ ΤV) αφηγείται την ιστορία των μηνών και των χρόνων που περνούν μετά από την αποκάλυψη των ζόμπι. Ακολουθεί μια ομάδα επιζώντων, της οποίας ηγείται ο αστυνομικός Rick Grimes (Andrew Lincoln), που προσπαθεί να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο για την οικογένεια του.

Μέσα σε μια εβδομάδα από την προβολή της πρεμιέρας στις ΗΠΑ, ο 3ος κύκλος του ‘The Walking Dead’ έκανε την εμφάνισή του σε 122 χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, σε 35 διαφορετικές γλώσσες.

Τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της συγκλονιστικής σειράς περιλαμβάνουν:

· Την προβολή της πρεμιέρας παρακολούθησαν 8.5 εκατομμύρια τηλεθεατές συνδρομητικής τηλεόρασης (Pay TV), νούμερα που αντιστοιχούν σε περισσότερο από 20% από την προβολή της πρεμιέρας του 2ου κύκλου.

· Ο 3ος κύκλος σημείωσε άνοδο 155% από το 2ο κύκλο στο Περού, 44% από το 2ο κύκλο στην Αυστραλία και 10% άνοδο από το 2ο κύκλο στην Ιταλία. Συγκριτικά με την επίδοση του 1ου κύκλου, η τηλεθέαση ανέβηκε 265% στην Κολομβία, 271% στην Ισπανία, 193% στην Πορτογαλία και 90% στη Βραζιλία.

· Στο FX του Ηνωμένου Βασιλείου, το επεισόδιο της πρεμιέρας ανέβηκε στην 1η θέση τηλεθέασης της συνδρομητικής τηλεόρασης, με συνολικά νούμερα τηλεθεατών κοντά στις 725,000.

· Στο FOX Ισπανίας, η πρεμιέρα έλαβε για μια ακόμα φορά την 1η θέση ανάμεσα σε όλα τα κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης, κερδίζοντας το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της κατά 80%, και ξεπερνώντας το μέσο όρο τηλεθέασης στη ζώνη primetime της αγοράς κατά +712% σε όλους τους τηλεθεατές.

· Στο FOX Ιταλίας, η πρεμιέρα κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε όλα τα συνδρομητικά και ελεύθερα κανάλια στις ηλικίες 18-49, και έδωσε ένα ποσοστό της τάξης του +55% στη ζώνη primetime με τηλεθεατές που βρίσκονται στην πιο σημαντική ενήλικη ηλικιακή ομάδα.

· Στο FOX στις Φιλιππίνες, το The Walking Dead έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για τηλεοπτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα δυτικής προέλευσης, καθώς χαρακτηρίστηκε η δραματική σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από την καθιέρωση του εθνικού συστήματος μέτρησης το 2009.

Ο Hernan Lopez, Πρόεδρος και CEO της FIC δήλωσε πως “Το The Walking Dead είναι αναμφίβολα, η μεγαλύτερη παγκόσμια τηλεοπτική επιτυχία αυτή τη στιγμή. Οι τηλεθεατές μας δεν χορταίνουν να το βλέπουν”.

H Sharon Tal Yguado, EVP του Scripted Programming και Original Development της FIC είπε πως “Αυτή η απίστευτη παγκόσμια επιτυχία είναι αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας μεταξύ της FIC, AMC και της ταλαντούχας ομάδας του The Walking Dead. Για τρίτη συνεχή χρονιά φέρνουμε το περιεχόμενο αυτής της εκπληκτικής σειράς στους τηλεθεατές μας σε περισσότερες από 120 χώρες, μόλις μια μέρα αφότου προβληθεί στις ΗΠΑ. Κάναμε μια ισχυρή δέσμευση στους πιστούς θαυμαστές της σειράς και έχει αποδώσει τα μέγιστα.”

Εδώ και δύο χρόνια, το “The Walking Dead” κερδίζει το βραβείο Emmy για Καλύτερο Μακιγιάζ (2012/2011). Το 2010 το “The Walking Dead” εξασφάλισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά – Δράμα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b