MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήρια για μαθητές δημοτικού με τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο

Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, η βραβευμένη συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο θα πραγματοποιήσει εργαστήρια για μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) και στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 45) αντίστοιχα, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Τα εργαστήρια θα ξεκινούν στις 09:00 και ολοκληρώνονται στις 13:30. Η συγγραφέας θα αναβιώσει άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές της τέχνης, της Βυζαντινής ιστορικής περιόδου.

Βιογραφικό Σημείωμα της Μαρίζα Ντεκάστρο
Η Μαρίζα Ντεκάστρο γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Από το 1973 μέχρι το 1982 έζησε στο Παρίσι και σπούδασε λογοτεχνία και παιδαγωγικά στη Σορβόννη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άρχισε να διδάσκει ιστορία και λογοτεχνία σε παιδιά του δημοτικού, στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, πάνω σε θέματα ιστορίας και τέχνης, κείμενα αρχαιολογικού περιεχομένου για το περιοδικό “Αρχαιολογία” και έχει μεταφράσει παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. Από το 1998 συνεργάζεται με  τις εφημερίδες “Το Βήμα” και “Τα Νέα”, γράφοντας κριτική παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Το 2006 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο “Μικρές ιστορίες του μουσείου”, που έγραψε μαζί με τον Π.Βαλαβάνη.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
Εθνικής Αμύνης 27 

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως
Κωνσταντινουπόλεως 45

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b