MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μανώλης Μαυροματάκης: Από το “ομορφάντρα μου” στο “ο εχθρός μου”!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από συμπαθής καντινιέρης στην γνωστή διαφήμιση, με την οποία τον έμαθε το ευρύ κοινό, γίνεται ο γεωπόνος που προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του με το κυνηγετικό του όπλο στη νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. ο λόγος για τον σημαντικό ηθοποιό του θεάτρου και του σινεμά Μανώλη Μαυροματάκη, που πρωταγωνιστεί στην ταινία “ο εχθρός μου”, της οποίας τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν. Πρόκειται για συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ και της ΝΟVA.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο “Ο Εχθρός Mου” ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος. Ο σκηνοθέτης των βραβευμένων Μέγαρα, Ξαφνικός Έρωτας, Άντε Γεια και Πίσω Πόρτα επιστρέφει με μία ταινία «σκληρή όσο και η εποχή μας», όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει. Ήρωάς του ένας 48χρονος γεωπόνος, ο οποίος βλέπει τα μέλη της οικογένειάς του να συνθλίβονται, ανίκανος ν’ αντιδράσει.

Όπως και στις προηγούμενες ταινίες του, έτσι και εδώ ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος καταγράφει το πρόσωπο της σημερινής Αθήνας και των ανθρώπων της. Για τον ίδιο, «πριν δέκα χρόνια ζούσαμε στον Παράδεισο. Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δεν μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ».

Η ταινία:

Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα στην τελευταία τάξη του Λυκείου, και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα.
Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε.
Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.
Έχει τη δύναμη η οικογένεια να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;

Σημείωμα σκηνοθέτη:

«Όταν γίνεσαι πατέρας, προσπαθείς να είσαι προσεκτικός και υπεύθυνος. Καθώς αρχίζουν τα παιδιά σου να αντιλαμβάνονται τον κόσμο, γίνεσαι προστάτης και δάσκαλός τους. Με τις επιλογές σου δημιουργείς ένα σταθερό και προστατευμένο περιβάλλον, με τις πράξεις σου τα καθοδηγείς ώστε να αποκτήσουν αξίες και αυτοπεποίθηση, να γίνουν πολιτισμένοι άνθρωποι.
Ο Κώστας Στασινός, όταν ήταν είκοσι, σπούδαζε γεωπόνος ώστε να αλλάξει την οικονομία της χώρας του. Στα τριάντα, έγινε πατέρας ενός αγοριού και άνοιξε ένα γεωπονικό κατάστημα. Πλησιάζοντας τα σαράντα, απέκτησε μια κόρη και αγόρασε μια μικρή μονοκατοικία, με δάνειο.
Τώρα που είναι πενήντα, έρπει στο πάτωμα του σπιτιού του, φιμωμένος και δεμένος σαν το σκουλήκι, ανίκανος να προστατεύσει την γυναίκα του, την κόρη του και τον γιό του από την ακραία βία τεσσάρων μασκοφόρων εισβολέων.

Όλες μου οι ταινίες αφορούν την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Πριν δέκα χρόνια όμως ζούσαμε στον Παράδεισο. Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δεν μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ.

Η ταινία είναι σκληρή όσο και η εποχή μας. Θα κινηματογραφήσουμε σε φυσικούς χώρους στην πόλη, με steadicam και μηχανή στο χέρι. Αν και το στόρι έχει δράση, δεν είναι μια ταινία δράσης. Τα πρόσωπα, τα μάτια και οι σιωπές των χαρακτήρων μεταδίδουν τη νοσταλγία για τη χαμένη ισορροπία και ανθρωπιά».

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Σενάριο: Γιάννης Τσίρος
Διευθυντής Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Mοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης
Κοστούμια: Χριστίνα Χατζαρίδου
Μουσική: Άκης Δαούτης
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου

Πρωταγωνιστούν: Mανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Vesela Kazakova, Tudor Chirila.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα
Cine News
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ