MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εθνική Θεάτρου και φέτος για το Ακροπόλ

Για καλή μας τύχη το ελληνικό θέατρο διαθέτει αρκετά ποιοτικό υλικό σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ώστε να μπορεί να συγκροτεί όχι μία, αλλά αρκετές “εθνικές ομάδες”, οι οποίες να μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό υλικό στο κοινό. Μία από αυτές τις “εθνικές” την έχει συγκροτήσει και για φέτος το θέατρο Ακροπόλ, το οποίο παρουσίασε το πρόγραμμά του σε συνέντευξη τύπου στο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Θεοφάνης Κιρκινέζος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Θεάτρου Ακροπόλ, έκανε λόγο για μια βεντάλια επιλογών, την οποία το Ακροπόλ θα μας προσφέρει. Παράλληλα, εξήρε τους συνεργάτες του σε αυτήν την προσπάθεια, τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων είναι μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι σκηνοθέτες Σπύρος Ευαγγελάτος και ο Νίκος Μαστοράκης, αλλά και οι Αμαλία Μουτούση, Αιμίλιος Χειλάκης, Βίκυ Βολιώτη, Κώστας Μαρκουλάκης, Αντώνης Καφετζόπουλος κ.α. από την πλευρά των ηθοποιών.

Ο κ. Κιρκινέζος παραδέχθηκε ότι, παρά τα όποια ρίσκα υπάρχουν την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο ίδιος αποφάσισε να τολμήσει και να προχωρήσει σε παραγωγές υψηλού επιπέδου για το κοινό. Ο απολογισμός, όπως είπε, ήταν θετικός για το 2011, καθώς η μεγάλη αίθουσα δίνει τη δυνατότητα για πολλά εισιτήρια, ενώ υπήρχαν πέντε παραστάσεις με πληρότητα της τάξης του 75%. “Η κρίση μας έχει βοηθήσει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Θεάτρου Ακροπόλ, ενώ ομολόγησε ότι το θέατρο είναι μια καλή επένδυση στην περίοδο της κρίσης “αρκεί να έχεις καλούς συνεργάτες”, όπως τόνισε ο κ. Κιρκινέζος.

Το πρόγραμμα του θεάτρου Ακροπόλ για την φετινή σεζόν περιλαμβάνει μια σημαντική ποικιλία επιλογών. Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου θα ανέβουν οι παραστάσεις:

  • Το Μεγάλο Μας Τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Μουσική – διεύθυνση ορχήστρας επί σκηνής: Σταύρος Ξαρχάκος. Πρωταγωνιστούν Γ. Αρμένης, Μ. Ασλάνογλου, Τ. Νούσιας. Η παράσταση θα ανέβει από τις 10 Οκτωβρίου (Τετάρτη έως Κυριακή)
  • Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας. Πρωταγωνιστούν: Β. Βολιώτη, Α. Χειλάκης. Από τις 5 Δεκεμβρίου (Τετάρτη έως Κυριακή).
  • Ο Αμερικανός του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος. Στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.
  • Ο Επιθεωρητής του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ. Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος. Πρωταγωνιστούν: Γ. Αρμένης, Κ. Μαρκουλάκης, Αρ. Μουτούση. Από τις 6 Μαρτίου (Τετάρτη έως Κυριακή).

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε και την μεταμεσονύχτια σκηνή του Ακροπόλ, η οποία υπάρχει στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει. Στην μεταμεσονύχτια σκηνή θα φιλοξενηθεί ι η παράσταση Frankenstein junior του Μελ Μπρουκς σε διασκευή – σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Από τις 30 Νοεμβρίου (κάθε Παρασκευή και Σάββατο τα μεσάνυχτα).

Η παιδική σκηνή παρουσιάζει την παράσταση Ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Πρωταγωνιστούν: Κ. Γερονικολού, Γ. Νούσης, Ν. Μαϊστράλη. Από τις 13 Οκτωβρίου (κάθε Σάββατο και Κυριακή).

Η Νεανική Σκηνή παρουσιάζει την παράσταση Η Μικρή Μας Πόλη του Θόρντον Ουάιλντερ. Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαµαργιάς. Πρωταγωνιστούν: Α. Αϊδίνη, Α. Μαυρόπουλος, Ι. Πιατά. Από τις 20 Νοεμβρίου (σε γυμνάσια, λύκεια και στο Ακροπόλ).

Παράλληλα, στη Νέα Σκηνή-Θέατρο Ροές θα ανέβουν οι παραστάσεις:

  • Ρώσικη Ρουλέτα. Τρία μονόπρακτα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ (Αρκούδα, Πρόταση σε γάμο, Βλαβερές συνέπειες του καπνού). Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ. Από τις 29 Οκτωβρίου (κάθε Δευτέρα και Τρίτη), σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.
  • Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο. Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Λασκαρίδης, πρωταγωνιστούν Όλια Λαζαρίδου, Αντ. Καφετζόπουλος, από τις 9 Νοεμβρίου (Τετάρτη έως Κυριακή).
  • Με δύναμη από την Κηφισιά των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Από τις 30 Ιανουαρίου (Τετάρτη έως Κυριακή). Το έργο αυτό είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, όταν ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή το 1995.

Παράλληλα, στη Νέα σκηνή – Θέατρο Βασιλάκου θα ανέβει η παράσταση Μ΄αγαπάς δεν μ΄αγαπάς της Φωτεινής Τσαλίκογλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με τους Ρένη Πιττακή, Πέγκυ Τρικαλιώτη. Από τις 5 Δεκεμβρίου (Τετάρτη έως Κυριακή).

Γιώργος Σμυρνής

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/qVY8jYMYGcI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b