MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέο τίτλο απέκτησε η δεύτερη ταινία των 300!

Η δεύτερη ταινία των 300 απέκτησε νέο τίτλο, ενώ τα γυρίσματά της έχουν ξεκινήσει στην Σόφια της Βουλγαρίας. Ο νέος τίτλος είναι “300: Rise of an empire” (300: Η ανάδυση μιας αυτοκρατορίας).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Tον ρόλο του Θεμιστοκλή, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις της αθηναϊκής κυριαρχίας, θα ερμηνεύσει ο Sullivan Stapleton, ενώ ο Rodrigo Santoro θα παίξει ξανά τον Ξέρξη. Η Eva Green ερμηνεύει τον ρόλο της Αρτεμισίας, γυναίκας πολεμάρχου στο πλευρό του Ξέρξη.

Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Noam Murro (ο οποίος το 2008 γύρισε την ταινία “Smart People”). H ιστορία είναι του Frank Miller και θα κυκλοφορήσει σε κόμικ. Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από κοινού απο τον Zack Snyder μαζί με τον Kurt Johnstad.

Η ταινία αυτή κακώς ονομάζεται prequel των 300, καθώς η ναυμαχία του Αρτεμισίου δεν έγινε πριν τη μάχη των Θερμοπυλών. Γινόταν ταυτόχρονα από τον ελληνικό στόλο, ο οποίος συγκρουόταν με τον περσικό, την ώρα που ο περσικός στρατός ήταν σε μάχη με τον συνασπισμό των ελληνικών πόλεων κρατών στις Θερμοπύλες. Ο λόγος ήταν ότι τα πλοία των ελληνικών πόλεων έπρεπε να προστατεύουν τα νώτα του ελληνικού στρατού, που φύλαγε το στενό των Θερμοπυλών.

Η ναυμαχία αυτή- η οποία ήταν περίπου ισόπαλη, με σημαντικά όμως μεγαλύτερες τις απώλειες για τον περσικό στόλο- τερματίσθηκε μόλις τελείωσε η μάχη των Θερμοπυλών. Καθώς το στενό στις Θερμοπύλες είχε πέσει, δεν υπήρχε νόημα ο ελληνικός στόλος να μένει εκεί. Γύρισε στη Σαλαμίνα, όπου κι έγινε η ναυμαχία που έκρινε τον πόλεμο.

Φαντάζομαι ότι ο τίτλος “Η γέννηση μιας αυτοκρατορίας” αναφέρεται στην Αθήνα, η οποία έγινε ναυτική υπερδύναμη μετά τις ναυτικές της νίκες εις βάρος των Περσών. Δεν μου φαίνεται λογικό να αναφέρεται στους Πέρσες, καθώς ήταν ήδη επί χρόνια αυτοκρατορία, η οποία τελικά κατέρρευσε όταν εισέβαλε σε αυτήν ο Μέγας Αλέξανδρος, 150 περίπου χρόνια μετά τους Περσικούς Πολέμους.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν αρχίσει ήδη στην Σόφια της Βουλγαρίας και η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 2 Αυγούστου του 2013.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b