MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ύστατο αντίο στον Θύμιο Καρακατσάνη

Ο Θύμιος Καρακατσάνης έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 30 Ιουνίου. Ο 72χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί από το σάκχαρο. Η κηδεία του πολύ σημαντικού ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιουλίου, 11:30. Παράκληση της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο σύλλογο «Η καρδιά του παιδιού» που εδώ και 31 χρόνια στηρίζει οικονομικά και ηθικά τα παιδιά που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο. Ξεκίνησε ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο.

Έχει παίξει στις περισσότερες από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη και θεωρείται αριστοφανικός ηθοποιός. Η θητεία του στο ελληνικό (Ψαθάς, επιθεώρηση) και διεθνές ρεπερτόριο είναι επίσης αξιοσημείωτη: Πίντερ, Χάσεκ, Καλντερόν, Μολιέρος αλλάξει Νιλ Σάιμον. Από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν “Ο θάνατος του εμποράκου” του Αρθουρ Μίλερ (2008-2010), “Οι νταντάδες” του Γιώργου Σκούρτη και το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε τις “Νεφέλες”.

Στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες. Είχε εμφανιστεί στις ταινίες “Το πιο λαμπρό αστέρι”, “Η χαρτορίχτρα”, “Η γυναικοκρατία”, “Μπουμ Ταρατατζούμ”, “Καραβάν Σαράι”.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b