MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένα ακόμη παιδικό σάρωσε στο Αμερικάνικο box office

Μία ακόμη ταινία για παιδιά χτύπησε πρωτιά στους αμερικάνικους κινηματογράφους. Η ταινία κινουμένων σχεδίων Brave της Pixar στην πρώτη της εμφάνιση στους κινηματογράφους βρέθηκε στην κορυφή του Box Office. Δεύτερο το επίσης παιδικό Madagascar 3, το οποίο εμπορικά “σκίζει”, δείχνοντας πόσο επικερδής χώρος είναι τα κινούμενα σχέδια για τις εταιρείες παραγωγής. Και στην τρίτη θέση, μία ταινία που μόνο στις ΗΠΑ θα μπορούσε να γυριστεί, το Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, η ταινία της Pixar που δείχνει τις περιπέτειες της πριγκίπισσας Μερίντα (άριστης στο τόξο, όπως και η πρωταγωνίστρια των Αγώνων Πείνας, άλλωστε) ήταν νούμερο 1 στο αμερικάνικο box office για το τριήμερο 22- 24 Ιουνίου. Το Brave σημείωσε κέρδη 66,7 εκατ. δολαρίων.

Νούμερο 2 ήταν το Madagascar 3: Europe’s most wanted, με κέρδη 20 εκατ. δολαρίων. Νούμερο 3 ήταν η μεγάλη έκπληξη, το Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Η ταινία σε σκηνοθεσία του Timur Bekmambetov συνδυάζει μία μεγάλη προσωπικότητα της αμερικάνικης πολιτικής ιστορίας με μία ιστορία για βρικόλακες. Η ταινία- αποθέωση του cult- σημείωσε κέρδη πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια.

Αμερικάνοι κριτικοί δηλώνουν περήφανοι για την καταγωγή τους μετά από αυτή την ταινία, καθώς μόνο στις ΗΠΑ θεωρούν ότι θα μπορούσε να γυριστεί ένα τέτοιο έργο. (Φανταστείτε ένα ελληνικό έργο με τίτλο “Ελευθέριος Βενιζέλος: Κυνηγός βρικολάκων”).

Το ελληνικό box office για το τετραήμερο 14-17 Ιουνίου έχει αμερικανογαλλικό χρώμα. Νούμερο 1 είναι το “American Pie: Reunion”, στην δεύτερη θέση ο “Προμηθέας” του Ridley Scott και στην τρίτη θέση το γαλλικό “6+1 Απιστίες”, με πρωταγωνιστή τον γνωστό από το οσκαρικό The Artist, Jean Dujardin.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b