MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Bono: Δισεκατομμυριούχος χάρη στο Facebook!

Σε Μήδα της ποπ, λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, αναδεικνύεται ο frontman των U2 Bono. Με την επένδυσή του στις μετοχές του Facebook να συνεχίζει να πηγαίνει “πρίμα”, η περιουσία του Ιρλανδού superstar και ακτιβιστή, ξεπέρασε, σύμφωνα με υπολογισμούς, το 1 δισ. δολάρια!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Bono είναι ιδρυτικό μέλος της επενδυτικής εταιρείας Elevation Partners, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε μετοχές του Facebook. Η απότομη άνοδος των μετοχών του πασίγνωστου διαδικτυακού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, απογείωσε και τα κέρδη του Bono. 

Για να καταλάβουμε τη σημασία των επενδυτικών δραστηριοτήτων του Bono στο χρηματιστήριο, αξίζει να σημειωθεί το εξής. Σε όλη τη διάρκεια της τριαντάχρονης πολύ πετυχημένης καριέρας του, ο Ιρλανδός ρόκερ δημιούργησε μία περιουσία της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων. Με την επένδυσή της Elevation Partners στο Facebook, η περιουσία του αυτή υπερτριπλασιάστηκε σε διάστημα περίπου 3 ετών. Βέβαια, συνέβαλαν σε αυτό και τα μεγάλα κέρδη από την τελευταία περιοδεία των U2. 

Ίσως κάποιοι οπαδοί των- πάλαι ποτέ επαναστατημένων- U2  να ενοχλούνται από τις επιδόσεις του ειδώλου τους στο χρηματιστήριο. Και είναι σίγουρο ότι οι Ιρλανδοί ακτιβιστές, που του ζητούσαν να πληρώσει τους φόρους του πέρσι το καλοκαίρι, θα διατυπώσουν και φέτος νέα αιτήματα, για να λάβουν παρά του … έχοντος, και μάλιστα πάρα πολλά, Bono.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b