MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις για το τελευταίο weekend του Απριλίου

Πολύ καλές ευκαιρίες για έξοδο έχει το τελευταίο ΠΣΚ του Απριλίου. Ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις με άποψη, με πειραματισμό, αλλά και με διάθεση να μας θυμίσουν χαρακτήρες με τους οποίους μεγαλώσαμε, όπως η Μαντάμ Σουσού. Στη μουσική, επειδή θέλουμε να γίνουμε γρήγορα καλά, οι Get Well Soon έρχονται από τη Γερμανία, με ροκ διάθεση. Κι επειδή η ζωή μας είναι γεμάτη με προβλήματα, θα θέλαμε μια ομάδα υπερηρώων να έρθει να μας σώσει, σαν αυτή των κινηματογραφικών Εκδικητών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 27 Απριλίου

ΘΕΑΤΡΟ

Ένας από τους σημαντικοτερους εκπροσώπους του πειραματικού βρετανικού θεάτρου έρχεται γι αδεύτερη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερη performance στο BIOS. Ο συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης Tim Crouch παρουσιάζει το έργο με τίτλο «I, Malvolio», τον μονόλογό του που, βασιζόμενος στον ήρωα της Δωδέκατης Νύχτας, Μαλβόλιο, απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Brighton International Festival το 2010.

ΜΟΥΣΙΚΗ

– Όλοι μας θέλουμε να γίνουμε καλά σύντομα (αν και δεν το βλέπουμε). Αυτό θα μας εύχονται από την σκηνή του Passport οι Get Well Soon, η ροκ μπάντα που έλκει την καταγωγή της από τη Γερμανία κι επιστρέφει στη χώρα μας για δεύτερη φορά. Το συγκρότημα-όχημα του ενός, του Γερμανού Konstantin Gropper, που συνθέτει, παίζει και τραγουδά όλα τα κομμάτια, δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα ακούσουμε κλασικά rock όργανα, πιάνο, βιολί, τρομπέτες, όμορφα μελωδικά περάσματα με folk στοιχεία αλλά και pop μελωδίες. (Πα)

Σάββατο 28 Απριλίου

ΘΕΑΤΡΟ

– Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Αθήνα! Στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” ανεβαίνει η «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά, ένα έργο με ιστορία στην ελληνική κωμωδία. «Ιστορία» στο ρόλο της Σουσούς έχουν αφήσει στην τηλεόραση η Άννα Παϊταζή (1972) και η Άννα Παναγιωτοπούλου (1983). Με αφορμή την παράσταση της «Μαντάμ Σουσούς» στην Αίθουσα Αντιγόνη και τη συμπλήρωση 33 χρόνων από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά, στο Φουαγιέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ» θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό από την ιστορία της Σουσούς, τη ζωή και το έργο του συγγραφέα της.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κινηματογραφικό θέαμα με ζωντανή ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Πέντε σπουδαία έργα του παγκόσμιου βωβού κινηματογράφου, ανάμεσα τους και το μοναδικό με την υπογραφή του κορυφαίου Ιρλανδού λογοτέχνη και θεατρικού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ, ταινίες για τις οποίες δεν υπάρχει διαθέσιμο πλέον το επίσημο score (παρτιτούρα) ή δεν γράφτηκε ποτέ μουσική, αποκτούν «φωνή» χάρη στη μαγεία των συνθέσεων που γράφτηκαν ειδικά γι’αυτές. Τα έργα, γραμμένα από σύγχρονους έλληνες συνθέτες ερμηνεύει σε πρώτη εκτέλεση η Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό την μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Κυριακή 29 Απριλίου:

ΘΕΑΤΡΟ

– Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του Γερμανού νομπελίστα δραματουργού Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, η “Hannele“, ανεβαίνει από στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από την ομάδα Maniart. Πρόκειται για ένα ποιητικό ονειρόδραμα με πρωταγωνιστή, για πρώτη φορά στην σύγχρονη παγκόσμια δραματουργία, ένα παιδί.

ΣΙΝΕΜΑ

-Dream Team Υπερηρώων αγωνίζεται να σώσει τον κόσμο στους Εκδικητές. Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow πρέπει να σταματήσουν τις κόντρες και να ενωθούν εναντίον του πανίσχυρου και επικίνδυνου Loki. Περιπέτεια με σούπερ εφέ, πολλή δράση και μεγάλα ονόματα, όπως : Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέρεμι Ρένερ, Σάμιουελ Τζάκσον κ.α.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b