MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι διαιτολόγοι τα βάλανε με την Miley Cyrus!

Την οργή των διαιτολόγων προκάλεσαν οι αναφορές της 19χρονης pop star Miley Cyrus για το διαιτολόγιό της στο Twitter, στο οποίο προτείνει σε όλους να κόψουν τις τροφές με γλουτένη!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η τραγουδίστρια, απαντώντας σε φήμες που κυκλοφορούν και υποστηρίζουν ότι έχει πρόβλημα νευρικής ανορεξίας, απάντησε ότι αυτά δεν ισχύουν, αλλά έχει αλλεργία στην γλουτένη και τη λακτόζη. Έτσι εξηγεί η τραγουδίστρια την απώλεια βάρους που φαίνεται στις φωτογραφίες της τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Miley Cyrus πρότεινε ότι όλοι θα έπρεπε να δοκιμάσουν ένα διαιτολόγιο χωρίς την ουσία γλουτένη για μία εβδομάδα. “Η αλλαγή στο δέρμα σου, η φυσική και διανοητική σου υγεία είναι εκπληκτική” έγραψε. “Δεν θα γυρίσεις πίσω με τίποτα”.

Ωστόσο, οι διαιτολόγοι αντέδρασαν σε αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να δείχνει ότι διατροφές χωρίς τροφές με γλουτένη οδηγούν σε απώλεια βάρους. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο είναι, το άτομο που δοκιμάζει μία τέτοια διατροφή, να στερείται πολύ βασικά συστατικά για την υγεία του.

Επίσης, τονίζεται από τους επιστήμονες ότι μία διατροφή χωρίς γλουτένη πρέπει να ακολουθούν μόνο άτομα με αλλεργία στην ουσία αυτή. Και ότι υπάρχει κίνδυνος να πάρουν και όχι να χάσουν βάρος, αν βασίζονται μόνο στην χρήση τροφών χωρίς γλουτένη υψηλής επεξεργασίας.

Αυτά συμβαίνουν όταν ανοίγουν το στόμα τους και μιλάνε για θέματα που απαιτούν επιστημονική εξειδίκευση άτομα άσχετα, που όμως, επειδή έχουν πολλούς οπαδούς, ασκούν επιρροή στις συμπεριφορές των ανθρώπων. Κι άλλο να σε επηρεάζει κανείς στο τι θα φορέσεις ή μουσική θα ακούσεις και άλλο σε θέματα διατροφής, που άπτονται της υγείας.

Το πρόβλημα είναι ότι η διατροφή είναι βασικό στοιχείο του life style, καθώς επηρεάζει δραστικά την εξωτερική εμφάνιση. Έτσι, είναι αδύνατον να σταματήσει κανείς την επίδραση των διαφόρων διασημοτήτων πάνω στις μάζες και στο διατροφικό κομμάτι. Θα ήταν καλό πάντως, οι διάφοροι άσχετοι celebs να μην ανοίγουν το στόμα τους για θέματα που δεν ξέρουν και μάλιστα να δίνουν και συμβουλές στους πολλούς θαυμαστές τους.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b