MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ελληνική θεατρική ομάδα “Eclipses Group Theater” παρουσιάζει Αισχύλο στη Νέα Υόρκη

Από τις 29 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου το La MaMa παρουσιάζει την ελληνική θεατρική ομάδα «Eclipses Group Theater» και το σχήμα «Actors Without Borders- Itony» στην παράσταση «The π-Roject» βασισμένη στους «Πέρσες» του Αισχύλου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Zishan Ugurlu.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η Ελληνική θεατρική ομάδα «Eclipses Group Theater» σε συνεργασία με το σχήμα «Actors without borders» παρουσιάζει σε ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά θέατρα της Νέας Υόρκης τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι διαλόγου ανάμεσα στο παρελθόν και στο σήμερα της ελληνικής πραγματικότητας. Το πειραματικό στοιχείο της παράστασης εστιάζεται στην σύνδεση ανάμεσα στο έργο του Αισχύλου και στην κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Την πτώση ενός λαού και τη πορεία στην αυτογνωσία και την αλλαγή μέσα από την οδύνη και τον πόνο.

O Δημήτρης Μποζίνης και η Σοφία Τσεκούρα είναι ιδρυτικά μέλη του Eclipses Group Theater, μιας ανοιχτής πλατφόρμας ανεξάρτητων καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους τέχνης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα και θα υπάρχουν αγγλικοί υπέρτιτλοι και χρήση βίντεο σε όλη τη διάρκειά της.

Η παρουσία μιας Ελληνικής ομάδας στο ιστορικό θέατρο La MaMa στην καρδιά της Νέας Υόρκης, αποτελεί ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός και αποδεικνύει περίτρανα πως παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα και ιδιαίτερα ο χώρος της τέχνης και του πολιτισμού, υπάρχει ακόμη αξιόλογη σύγχρονη και καινοτόμα ελληνική δημιουργία. Από το 2007 έχει να παρουσιάσει δουλειά της Ελληνική ομάδα στη σκηνή του LaMaMa.

Ώρες παραστάσεων:29,30,31/3 στις 22.00 και 1/4 στις 17.30
Τιμή εισιτηρίου $20, Φοιτητές-μαθητές $15

Συντελεστές παράστασης
Μετάφραση στα σύγχρονα Ελληνικά: Ιωάννα Κατσαρού
Μετάφραση στα Αγγλικά: Χρυσάνθη Κατσαρού -Βεντουράτος
Σκηνοθεσία: Zishan Ugurlu (Ζισάν Ουγκουρλού)
Ηθοποιοί: Ιωάννα Κατσαρού και Δημήτριος Μποζίνης
Βοηθός Σκηνοθέτη & Οργάνωση Παραγωγής : Σοφία Τσεκούρα
Μουσική: Δημήτρης Δημητρακόπουλος
Live Video: Μυρτώ Ιωάννα Κασσίς
Video: Γιάννης Σοχοράκης
Φωτισμοί: Drew Florida, Jimmy Lawlor
Τεχνικός Διευθυντής: Χρήστος Αλεξανδρίδης
Art work: Λυδία Βενιέρη

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b