MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 16-18 Μαρτίου

Νοσταλγικές για το παρελθόν ή απαισιόδοξες για το μέλλον, με τραυματικές μνήμες εμφυλίου ή με την ονειρική ματιά του παραμυθιού, με τη δύναμη του ροκ ή με το λυρισμό της όπερας, οι προτάσεις αυτού του τριημέρου καλύπτουν μια ευρεία γκάμα γούστων και καλλιτεχνικών απαιτήσεων. Μέσα σε μια σειρά αξιόλογων επιλογών από το θέατρο, τη μουσική και το σινεμά, ξεχωρίζει η όπερα Μαχαγκόννυ του Μπρεχτ και του Κουρτ Βάιλ στο Μέγαρο Μουσικής και η συναυλάι των Deus στο Fuzz.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 16 Μαρτίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
– Ο νέος είναι ωραίος, μα οι παλιοί είναι αλλιώς! Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, το αχώριστο ντουέτο, συναντάνε στη σκηνή του Κυττάρου μια εκλεκτή φίλη, την Ελένη Δήμου, για να μας αναβιώσουν αγαπημένες στιγμές του ελληνικού ροκ στα 80’s.

ΣΙΝΕΜΑ:
-Μια πρόταση για όλη την οικογένεια είναι η επανέκδοση σε 3D της ταινίας “Η πεντάμορφη και το τέρας” της Disney, το μαγευτικό παραμύθι που συγκινεί πάντα τους μικρούς τόσων και τόσων γενιών. Η ταινία σταθμός για την Disney το 1991 σήμερα, ως τρισδιάτατο παραμύθι, μοιάζει με γέφυρα ανάμεσα στην παλιά εποχή και στην ψηφιακή απογείωση της Pixar.

Σάββατο 17 Μαρτίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Οι αγαπημένοι του κοινού Deus επιστρέφουν στην Αθήνα και εμφανίζονται live στο Fuzz Music Club. Την λατρεία του ελληνικού κοινού δηλώνουν οι χιλιάδες οπαδοί τους που γέμισαν ασφυκτικά τις τρεις τελευταίες συναυλίες τους στο Club 22 και Principal. Αυτοί που τραγούδησαν μαζί με την άλλοτε μελιστάλαχτη κι άλλοτε σπαραχτική φωνή του Tom Barman. Αυτοί που λινκίστηκαν με το “Instant Street” και χοροπήδησαν με το “Suds & Soda”.

ΟΠΕΡΑ:
-Μαχαγκόννυ ή πόλη παγίδα στο Μέγαρο Μουσικής. Η όπερα του Μπρεχτ παρουσιάζει μια ζοφερή φουτουριστική όψη του καπιταλισμού, μέσα από την αριστερή ιδεολογία του δραματουργού και σε μουσική του Κουρτ Βάιλ. Η όπερα «Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», είναι σε σκηνοθεσία της πρωτοποριακής ομάδας Fura dels Baus και μια διεθνή διανομή τραγουδιστών. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με το Teatro Real της Μαδρίτης, στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη.

Κυριακή 18 Μαρτίου

ΘΕΑΤΡΟ:
– Ένας Ιρανός που προσπαθεί να φτάσει στην Αγγλία συναντά μια νεαρή έγκυο γυναίκα σε ένα μπαρ στα σύνορα Κροατίας-Σλοβενίας. Πρόσφυγες και οι δυο, με βαθιές, ανεπούλωτες πληγές, αποφασίζουν να ακολουθήσουν κοινή πορεία στο ταξίδι τους προς μια καλύτερη ζωή. Αυτή είναι η ιστορία που παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Amid the clouds» του Amir Reza Koohestani στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με απλά μέσα και ποιητική θεατρική γλώσσα η παράσταση του ταλαντούχου Ιρανού σκηνοθέτη μάς αφηγείται μια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία.

ΣΙΝΕΜΑ:
-Άλλη μια ταινία για τον εμφύλιο, με πρωταγωνίστρια μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του θεάτρου, τη Στεφανία Γουλιώτη, αλλά και τους Θάνο Σαμαρά και Τάσο Νούσια. Το “Δεμένη κόκκινη κλωστή” του Κώστα Χαραλάμπους περιγράφει αιματηρές σκηνήες της πρώτης φάσης του Εμφυλίου, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b