MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Μια όπερα για την εποχή μας”: αυτή η διάλεξη μας αφορά…

Επ’ ευκαιρία του ανεβάσματος της όπερας «Η άνοδος και η πτώση της πόλης του Μαχαγκόννυ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Teatro Real της Μαδρίτης, Ζεράρ Μορτιέ, παραθέτει διάλεξη λίγο πριν την πρεμιέρα, την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 18.30.

Monopoli Team

Με αφορμή την συγκεκριμένη όπερα των Βάιλ-Μπρεχτ, την πρώτη παραγωγή που υπέγραψε από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Teatro Real το 2010, ο Ζεράρ Μορτιέ επιθυμεί να μας κάνει να συλλογιστούμε για την ουσία και τον ρόλο της τέχνης μέσα στις καπιταλιστικές κοινωνίες, σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Ο Μορτιέ είναι μια κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο της παγκόσμιας πολιτιστικής διαχείρισης και της σύγχρονης όπερας (διευθυντής, μεταξύ άλλων, του Βασιλικού Θεάτρου de la Monnaie/Όπερας των Βρυξελλών, το οποίο ανέδειξε σε «Μέκκα των φίλων της όπερας», του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και της Εθνικής Όπερας του Παρισιού).

Η “Άνοδος και η πτώση της πόλης του Μαχαγκόννυ” των Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ αποτελεί έργο-σταθμό του σύγχρονου μουσικού θεάτρου. Mια επική όπερα που σατιρίζει την ίδια της τη «φύση» από άποψη μουσικής φόρμας αλλά κυρίως, σε επίπεδο σύλληψης και περιεχομένου, τις «ελευθερίες» της αστικής, καπιταλιστικής κοινωνίας.

Η εμβληματική και πάντα επίκαιρη αυτή όπερα που συγκαταλέγεται στις πρόσφατες παραγωγές του περίφημου Teatro Real της Μαδρίτης παρουσιάζεται και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 13, 15 και 17 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία της πρωτοποριακής ομάδας Fura Dels Baus – στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο πολιτιστικών οργανισμών.

Η εκδήλωση με τίτλο “Η άνοδος και η πτώση της πόλης του Μαχαγκόνυ: μια όπερα για την εποχή μας”, που εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού Megaron Plus και της Σειράς Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής-Κύκλος Brecht, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, λίγη ώρα πριν την πρεμιέρα της παράστασης στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:00.

Το έργο παρουσιάζεται στο Μέγαρο στις 13, 15 και 17 Μαρτίου (παραγωγή του Teatro Real)

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b