MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξεπέρασε τα 1 δις δολάρια κέρδη παγκοσμίως το Phantom Menace!

Όπως πάνε τα πράγματα, όλα τα έργα θα τα μετατρέψουν σε 3D για να τα ξαναπαίξουν, καθώς τα κέρδη για την βιομηχανία του σινεμά είναι τεράστια! Αυτό δείχνει η επαναπροβολή σε 3D του “Phantom Menace” από την σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars, του George Lucas , η οποία στο παγκόσμιο box office πηγαίνει “σφαίρα”, ξεπερνώντας το φράγμα του 1 δις δολαρίων!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, η ταινία η οποία έχει επαναπροβληθεί στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο εδώ και δύο εβδομάδες, είχε μέχρι την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου ήδη αποδώσει κέρδη 35,8 εκατ. δολαρίων εντός των ΗΠΑ και 37,6 εκ. δολαρίων στο εξωτερικό. Συνολικά δηλαδή προστέθηκαν άλλα 73,4 εκατ. δολάρια στον τίτλο, μαζί με αυτά που είχε ήδη κερδίσει από την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, με αποτέλεσμα τα έσοδα του να έχουν ήδη εκτοξευθεί 1 δισ. 400 χιλιάδες δολάρια. Έτσι η ταινία έχει γίνει η ενδέκατη στον κόσμο, που έχει σπάσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Η ταινία χρειάζεται μόλις άλλο 1,5 εκατ. δολάρια- το οποίο μάλλον θα το έχει ήδη κερδίσει από την Τετάρτη μέχρι σήμερα- για να ξεπεράσει σε έσοδα το Dark Knight του Christopher Nolan το οποίο έχει σημειώσει κέρδη της τάξης των 1.001,9 εκατ. δολαρίων.

Στo αμερικάνικο box office πάντως το “Phantom Menace” την εβδομάδα 17-23 Φεβρουαρίου ήταν στην έκτη θέση, ενώ στην πρώτη εβδομάδα της προβολής της (10-16 Φεβρουαρίου) στην τέταρτη.

Στην τελευταία εβδομάδα την κορυφή έπιασε το “Safe House”, το οποίο έχει φτάσει συνολικά τα 86,6 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για ένα θρίλερ καταδίωξης, στο οποίο ένας νυν πράκτορας του FBI (Ryan Reynolds) προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό έναν πρώην ομοσπονδιακό πράκτορα (Denzel Washington), ο οποίος βαρύνεται για πολλά και ξέρει ακόμα περισσότερα. Κάποιοι κακοποιοί προσπαθούν να εξοντώσουν τον ρόλο που ερμηνεύει ο D. Washington και τότε η Κόλαση ξεσπάει!

Νο 2 στο Box Office των ΗΠΑ για τις 17-23/2 ήταν το “The Vow”  και τρίτο το “Journey 2: The Mysterious Island”

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b