MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κώστας Γαβράς: Μια βροντερή φωνή υπέρ της Ελλάδας!

«Σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό» δήλωσε με καθαρό τρόπο ο Κώστας Γαβράς. Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης έκανε την έκκληση σε συνομιλίες με τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

«Δεν είναι ένα μήνυμα, είναι μια έκκληση: σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποφέρει τρομερά, κυρίως οι πιο φτωχοί, οι πιο στερημένοι. Η Γαλλία μπορεί να κάνει πολλά», τόνισε ο Γαβράς. Ο γνωστός σκηνοθέτης ομολόγησε ότι, αν και κάτοικος Γαλλίας εδώ και 60 χρόνια, η Ελλάδα εξακολουθεί να τον αγγίζει βαθιά. Και ότι τώρα ακούει «τρομερά πράγματα» γι’ αυτήν: «για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, για γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή στο σπίτι δεν έχουν να τους δώσουν φαγητό».

«Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τέτοια πράγματα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, εκτίμησε ότι οι θέσεις του Φρανσουά Ολάντ «είναι πολύ πολύ καλές για την Ελλάδα». Μίλησε επίσης για τον έτερο υποψήφιο, το Νικολά Σαρκοζί. «Ο Σαρκοζί είχε επίσης, σε ορισμένες στιγμές, καλές θέσεις για την Ελλάδα. Δεν ξέρω τώρα ποια είναι η θέση του, έρχονται εκλογές, συνεπώς τα κόμματα έχουν άλλη λογική απ’ ό,τι όταν έχουν εκλεγεί», είπε ο κ. Γαβράς.

Στην παρούσα κατάσταση, μια φωνή με διεθνές κύρος και με καριέρα που έχει έναν ξεκάθαρο ανθρωπιστικό χαρακτήρα, όπως του Κώστα Γαβρά είναι πολύ πιο αξιόπιστες και μπορούν να προκαλέσουν τη συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης, πολύ περισσότερο από αυτές χιλίων ελλήνων πολιτικών.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b