MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάριο για θεατρικές ασκήσεις στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου με τίτλο «Από το λόγο στην κίνηση» με την σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

Monopoli Team

Μια πρώτη προσέγγιση που θα αποκαλύψει τη δύναμη και τη δυναμική του λόγου. Μέσα από σειρά ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών για σωστή αναπνοή, άρθρωση, εκφορά και θεατρικότητα του λόγου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τρόπο με το οποίο οδηγούμαστε στην κίνηση αλλά και στον καλύτερο τρόπο ομιλίας, έκφρασης, επικοινωνίας. Μέσα από λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς, οι θεατές θα κατανοήσουν πώς διαμορφώνεται το παιχνίδι των ρόλων και θα διαπιστώσουν πόσο σημαντική είναι η ορθή χρήση του ακόμα και στην καθημερινότητά μας.

Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Σκηνοθέτιδα- ηθοποιός:
Πτυχιούχος του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π. Θ. και της Δραματικής Σχολής «Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης» της Ρούλας Πατεράκη. Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κάνει διασκευές έργων, επιμέλειες προγραμμάτων. Δίδαξε στο εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» του Θεάτρου της Ημέρας, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης που δημιούργησε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ωδείο Κερκύρας. Αρχισυντάκτρια του περιοδικού για το θέατρο Φουαγιέ. Από το 2007 μέχρι το 2011 είχε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας.

Σάββατο & Κυριακή 10 – 11 Μαρτίου 2012, ώρα 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Έξοδα συμμετοχής: 60 ευρώ
Ειδική τιμή 45 ευρώ για σπουδαστές και αποφοίτους του τριετούς Εργαστηρίου και σπουδαστές του Ετησίου Σεμιναρίου του Θεάτρου της Ημέρας.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 1/3/2012. Δίνεται βεβαίωση σπουδών.

Σημειώσεις:
Ο αριθμός των συμμετεχόντων λόγω του βιωματικού χαρακτήρα είναι περιορισμένος.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και χοντρές κάλτσες. Επίσης, να έχουν μαζί τους κείμενα της επιλογής τους. (Απόσπασμα από μυθιστόρημα, ποίημα, θεατρικό έργο ή ακόμα και από εφημερίδα)
Η θέση κατοχυρώνεται μόνο με την έγκαιρη προκαταβολή 30 ευρώ Προκαταβολές ΔΕΝ επιστρέφονται σε καμία περίπτωση, εκτός αν είναι από υπαιτιότητα των οργανωτών του Σεμιναρίου

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Οιδίποδας» στη Στέγη με Κουρή και Καραμπέτη
Θεατρικά Νέα
Μικρός Βορράς: Από το φθινόπωρο στο Theatre Nous με 3 παραστάσεις για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας
Θεατρικά Νέα
Φύγε… αν μπορείς: Μια απρόβλεπτη ρομαντική κωμωδία τον Οκτώβριο στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Ζιζέλ, από το μπαλέτο και την ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Annie: Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ στο Θέατρο Παλλάς
Εκδηλώσεις
Πάντων μίμησις: Μια μουσικοχοροθεατρική περφόρμανς του Θωμά Μοσχόπουλου στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών
Εκδηλώσεις
Θέατρο Τζένη Καρέζη: Επιτυχημένες επαναλήψεις, νέες παραστάσεις και παιδικές διασκευές για τη σεζόν 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Οι 4Frontal “σερβίρουν Μουσακά” στη Χαλκηδική
Θεατρικά Νέα
Αρτώ/Βαν Γκόγκ: Ο Gene Gillette στο Θέατρο Σημείο με τον μονόλογο των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη
Εκδηλώσεις
Το Μαγικό Ταξίδι του Αισώπου: Η παράσταση για παιδιά του Γιώργου Φρατζεσκάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Το «Άρωμα Γυναίκας» για πρώτη φορά στο θέατρο στην Ελλάδα
Εκδηλώσεις
H Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα – 15 παραγωγές σε πάνω από 50 σταθμούς