MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ετοιμάζεται συνέχεια για τους 300!

Μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών (300) η ναυμαχία του Αρτεμισίου! Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας 300 Zack Snyder, ετοιμάζει τη συνέχεια του έργου με τον τίτλο “300: The Battle of Artemisium”. Η ταινία θα επικεντρωθεί γύρω από τον φιλόδοξο κι αιμοσταγή αυτοκράτορα των Μήδων Ξέρξη (Xerxes).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ρόλο του Ξέρξη θα ερμηνεύσει ο Sullivan Stapleton και όχι ο Rodrigo Santoro, που έπαιζε στο πρώτο “300”. Επίσης, ακούγεται το όνομα της Eva Green για το ρόλο της Αρτεμισίας, γυναίκας πολεμάρχου στο πλευρό του Ξέρξη.

Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Noam Murro (ο οποίος το 2008 γύρισε την ταινία “Smart People”). Το σενάριο γράφτηκε από κοινού απο τον Zack Snyder μαζί με τον Kurt Johnstad.

Η ταινία αυτή είναι δύσκολο να θεωρηθεί είτε prequel, είτε sequel της ταινίας 300. Πολύ απλά γιατί η ναυμαχία του Αρτεμισίου δεν έγινε πριν, ούτε μετά τη μάχη των Θερμοπυλών. Γινόταν ταυτόχρονα από τον ελληνικό στόλο, ο οποίος συγκρουόταν με τον περσικό, την ώρα που ο περσικός στρατός ήταν σε μάχη με τον συνασπισμό των ελληνικών πόλεων κρατών στις Θερμοπύλες. Ο λόγος ήταν ότι τα πλοία των ελληνικών πόλεων έπρεπε να προστατεύουν τα νώτα του ελληνικού.

Η ναυμαχία αυτή- η οποία ήταν περίπου ισόπαλη, με σημαντικά όμως μεγαλύτερες τις απώλειες για τον περσικό στόλο- τερματίσθηκε μόλις τελείωσε η μάχη των Θερμοπυλών. Καθώς το στενό στις Θερμοπύλες είχε πέσει, δεν υπήρχε νόημα ο ελληνικός στόλος να μένει εκεί. Γύρισε στη Σαλαμίνα, όπου και έγινε η ναυμαχία που έκρινε τον πόλεμο.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε και “300: The Battle of Salamina”, έστω κι αν οι πραγματικοί 300 δεν έλαβαν μέρος σε καμία από τις δύο ναυμαχίες (Αρτεμίσιο- Σαλαμίνα). Τους τίτλους των ταινιών, άλλωστε, τους υπαγορεύει το marketing και όχι η ιστορική πραγματικότητα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b