MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Από 26 έως 30 Δεκεμβρίου και από 2 έως 8 Ιανουαρίου διοργανώνονται ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Monopoli Team

Από 13:30 έως 14:10 η έκθεση ταξιδεύει το κοινό στον κόσμο των πειραμάτων, μέσα από χημικές αντιδράσεις του στοιχείου αζώτου με άλλα υλικά και παρατηρώντας φυτά στο μικροσκόπιο.

Από 15:00 έως 16:00 οι επισκέπτες με τη βοήθεια του μουσειοπαιδαγωγού έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν εορταστικές κάρτες και χάρτινα στολίδια με τη χρήση του μαγνητισμού.

Στη συνέχεια, από 16:00 έως 17:00, μπορούν να δημιουργήσουν ένα χριστουγεννιάτικο επιτραπέζιο διακοσμητικό, το οποίο περιλαμβάνει τρισδιάστατο έλατο και χειροκίνητο μηχανισμό που θα ρίχνει τεχνητό χιόνι, αλλά και τρισδιάστατα στολίδια.

Τέλος, από 17:30 έως 18:00 θα πραγματοποιηθεί μάθημα αρχαίας αστρονομίας. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα αφήγηση ιστοριών από τον 6ο αιώνα π.Χ. και θα γνωρίσουν τις κρυστάλλινες σφαίρες του Αριστοτέλη για να καταλήξουν στις θεωρίες του πιο γνωστού αστρονόμου, του Πτολεμαίου, και των γενικότερων απόψεων για τον πλανήτη Γη.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 9469600

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b