MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Τα ορφανά ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η περσινή μεγάλη επιτυχία που συζητήθηκε πολύ, επαναλαμβάνεται φέτος, από 7 Οκτωβρίου, στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Monopoli Team

Το ψυχολογικό θρίλερ με πολιτικές διαστάσεις του Ντέννις Κέλλυ, θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου 2009 (βραβεία Fringe First και Herald Angel) και από τότε παίχτηκε σε δεκάδες ευρωπαϊκές σκηνές κι έφτασε ως την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Η Έλεν και ο Ντάννυ, εργαζόμενοι νεαροί γονείς, ζουν προστατευμένοι στον ωραίο κόσμο που έχουν δημιουργήσει με τον κόπο τους. Όμως ο έξω κόσμος θα εισβάλει μια μέρα βίαια στη ζωή τους, όταν θα εμφανιστεί μπροστά τους ο αδελφός της Έλεν, ο Λίαμ. Βουτηγμένος στα αίματα…

Ο Λίαμ τους εξηγεί πως προσπάθησε να βοηθήσει έναν τραυματισμένο, καθώς προχωρά όμως η αφήγησή του, γίνεται φανερό πως είναι πολύ περισσότερο μπλεγμένος στην ιστορία. Τι στάση θα κρατήσει το ζευγάρι; Στην προσπάθεια να προστατέψουν τον «δικό τους άνθρωπο», η μια λάθος επιλογή ακολουθεί την άλλη, σαρώνοντας το γάμο τους και όλες τις βεβαιότητες της ζωής τους.

Και καθώς το έργο εξελίσσεται σαν ένα θρίλερ της σύγχρονης πόλης, ξεπηδούν μια σειρά ερωτήματα που δεν έχουν εύκολη απάντηση: Τι σημαίνει να ζεις σε μια περιοχή όπου αισθάνεσαι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου κάνουν κακό; Πόσο μας σκάβει ο φόβος και πού μπορεί να μας οδηγήσει; Τι είναι ο ρατσισμός και πότε χτυπάει την πόρτα μας; Μήπως προσπαθώντας να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ενάντια στους «άλλους» κινδυνεύουμε να διαπράξουμε τα χειρότερα; Πού πηγαίνουν οι αρχές μας όταν είμαστε υπό πίεση; Και ποιον μπορούμε να προστατέψουμε καταπατώντας τις αρχές μας; Ποιοι είναι τα ορφανά του έργου; Τα δυο αδέρφια που κάηκαν οι γονείς τους όταν ήταν παιδιά, το ζευγάρι που από τη μια στιγμή στην άλλη χάνει το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια του ή λίγο πολύ όλοι μας, εγκαταλειμμένοι από εκείνους που έπρεπε να μας φροντίσουν;

Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων από 23-12-2011 έως 3-1-2012

Δευτέρα 26/12 η παρασταση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00

Εισιτήριο:Κανονικό 20€, Εκπαιδευτικών 17€, Φοιτητικό (ισχύει και για νέους έως 26 και άτομα άνω των 65 ετών) 15€.
Άνεργοι (όλες τις μέρες) 10€

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Σχεδιασμός φωτισμών: Σακης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Τζάθας

Διαβάστε ακόμα:
“Oρφανά” στο θέατρο Νέου Κόσμου: “Δεσμώτες του μίσους!”

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: “Η τέχνη είναι καταφύγιο σε δύσκολες εποχές”

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντέννις Κέλλυ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος


Παίζουν: Μιχάλης Οικονόμου, Μαρία Κίτσου, Όμηρος Πουλάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ