MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τίτλοι τέλους για τους R.E.M.!

Διαλύθηκαν οι REM, το σπουδαίο atlernative ροκ συγκρότημα από την Athens της Τζώρτζια, μετά από 31 χρόνια κοινής πορείας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το συγκρότημα, στο οποίο από το αρχικό σχήμα είχαν  απομείνει οι 3 από τους 4, ο 51χρονος τραγουδίστής Michael Stipe, ο 54 ετών κιθαρίστας Peter Buck και ο μπασίστας (και συχνά δεύτερη φωνή) Mike Mills, ανακοίνωσε χθες την διάλυσή του. Ο ντράμερ Bill Berry, 53, είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα το 1997. 

Ο Michael Stipe δήλωσε: «Εύχομαι να καταλάβουν οι οπαδοί μας ότι αυτή δεν ήταν εύκολη απόφαση. Όμως  όλα τα πράγματα τελειώνουν και εμείς θέλαμε να το κάνουμε με τον σωστό και τον δικό μας τρόπο.”

Αναμφίβολα, και οι R.E.M. έβγαλαν σπουδαία album και τη δεκαετία του ’80 (στην cult περίοδό τους, όπως το Murmur, το Reckoning, το Document, το Green), αλλά και την δεκαετία του 90 που πέρασαν στην mainstream με εκατομμύρια πωλήσεις, κυρίως λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Losing my religion, όταν και κυκλοφόρησαν lp σαν το Out of Time, Automatic for the people, Monster κ.α..

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανής η τάση κορεσμού, σε ένα συγκρότημα που έχει αφήσει το στίγμα του στην ροκ μουσική. 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/pudOFG5X6uA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b