MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η “Αόρατη Όλγα” ταξιδεύει στη Ρουμανία

Στην Κλουζ της Ρουμανίας ταξιδεύει η «Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου, από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Emergency Entrance. Μια πρώτη εκδοχή του έργου παρουσιάστηκε σε work in progress το Μάιο στον Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι.

Monopoli Team

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Emergency Entrance με την “Αόρατη Όλγα”, έργο με θέμα το trafficking, βασισμένο σε πραγματικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα.

 

Το Emergency Entrance είναι ένα διεθνές πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας, του Θεάτρου Γκαριμπάλντι της Ιταλίας, του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ Habima, του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, του Ουγγρικού Θεάτρου της Κλουζ – Ρουμανία και του Schauspielhaus Graz της Αυστρίας.

 

Η παρουσίαση του προγράμματος είχε γίνει στην Κλουζ το Δεκέμβριο του 2010 και στη συνέχεια οι έξι χώρες παρουσίασαν με τη μορφή εργασίας σε εξέλιξη τις παραστάσεις τους στις χώρες τους.

 

Το δεύτερο στάδιο που πραγματοποιείται τώρα προβλέπει κοινά εργαστήρια για τα θέατρα. Το Εθνικό Θέατρο και η Αόρατη Όλγα, το θέατρο Garibaldi του Παλέρμο με το Who’s afraid of the Maidservants και το Ουγγρικό Θέατρο της Κλουζ με το Brand Stroker συναντιούνται στην Κλουζ από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου για μια κοινή αναζήτηση στο θέμα τους και γόνιμες ανταλλαγές.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο στο Γκρατς της Αυστρίας με την πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ για τις παραστάσεις αυτές.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Σκηνικά -Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Μάριος Στρόφαλης

Φωτισμοί- Φωτογραφίες: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Μετάφραση στα αγγλικά: Βασιλική Μήσιου

Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b