MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κόλιν Φερθ: “Το Hollywood υποτιμά τη νοημοσύνη του κοινού!”

Επικριτικος με την βιομηχανία του θεάματος ήταν ο βραβευμένος με Όσκαρ για το “Λόγο του Βασιλιά” Κόλιν Φερθ, ο οποίος δήλωσε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βενετίας: “Πιστεύω ότι υπάρχει η τάση να υποτιμάται το κοινό, πιστεύω ότι υπάρχει διάθεση για κάτι καλύτερο.”

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως εκτιμά ο Κόλιν Φερθ, η κινηματογραφική βιομηχανία, δεν δημιουργεί ταινίες που θα μπορούσαν να απαιτούν κάποια συγκέντρωση. Τις δηλώσεις αυτές έκανε  μετά την πρεμιέρα της ταινίας Tinker, Tailor, Soldier, Spy στο 68ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, το οποίο γράφτηκε τη δεκαετία του 1970. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η προσπάθεια του Τζορτζ Σμάιλι, συνταξιούχου πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, να ανακαλύψει ποιος από τα στελέχη της υπηρεσίας είναι διπλός πράκτορας των Σοβιετικών.

Το ρόλο του Σμάιλι ερμηνεύει ο Γκάρι Όλντμαν. Ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε ότι ήταν ανακούφιση γι’ αυτόν το ότι του δόθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος.

Η ταινία προκάλεσε θετικές κριτικές. Η Guardian τη χαρακτήρισε μία ταινία όχι τόσο γρήγορων ρυθμών, το αντίθετο ενός James Bond ή ενός Bourne. Ο Σουηδός σκηνοθέτης Τομ Άλφρεντσον δημιούργησε μια ατμοσφαιρική ταινία, η οποία ενθουσίασε τους κριτικούς ιδίως για την πολύ καλή ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν. Το “Tinker, Tailor, Soldier, Spy” θεωρείται πλέον φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι.  

[iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/Aco15ScXCwA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b