MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η κρίση διώχνει τον Λάνθιμο από την Ελλάδα

Το σκέφεται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει την Ελλάδα για να γυρίσει ταινίες στο εξωτερικό, ο σκηνοθέτης του “Κυνόδοντα” και των “Άλπεων”, Γιώργος Λάνθιμος. Η κατάσταση, όπως δήλωσε, στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν εύκολη για να γυρίσεις ταινίες, ενώ πλέον, με την οικονομική κρίση, είναι πραγματικά πολύ δύσκολη!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο σκηνοθέτης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βενετίας, δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

“Αυτό που θα ήθελα και θα ήλπιζα, είναι να γυρίζω περισσότερες ταινίες στην Ελλάδα. Αλλά και οι τρεις ταινίες που γύρισα εκεί, έγιναν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όχι μόνο τώρα που η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη.”

Ο Γ. Λάνθιμος πρόσθεσε ότι ήταν πάντα δύσκολο για τους νέους σκηνοθέτες να κάνουν ταινίες στην Ελλάδα “εξαιτίας της δομής των νόμων, της νοοτροπίας και του τρόπου χρηματοδότησης.”

Ο σκηνοθέτης θεωρεί ότι οι συνθήκες στο εξωτερικό θα είναι πιο πρόσφορες, για να πραγματοποιήσει το όραμά του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “είναι πιο εύκολο να κάνω ταινίες σε κάποια άλλη χώρα, επομένως θα ήθελα να εξερευνήσω αυτή την πιθανότητα και να δω τι θα βγει από εκεί”.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Βενετίας με την ταινία του Άλπεις, δήλωσε πως αυτή η ταινία είναι εντελώς διαφορετική από τον Κυνόδοντα.

«Είναι το αντίθετο του Κυνόδοντα” τόνισε. “Εκεί είχαμε την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από έναν ψεύτικο κόσμο, ενώ οι Άλπεις είναι μια ταινία για ανθρώπους που προσπαθούν να αποδράσουν από τη δική τους ζωή και να μπουν σε έναν άλλο κόσμο” .

Στη νέα ταινία του Λάνθιμου, μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία είναι επιφορτισμένη να αντικαθιστά νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών.

Η ταινία έχει ήδη προβληθεί στο Φεστιβάλ κι έχει διχάσει τους κριτικούς.  

[iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/yLmEfIsq44Q” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/zPc4FGRxA24″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b