MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο «μάρτυρας της λήθης» Μανουέλ Βιθέντ στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Στα πλαίσια της έκθεσης Μάρτυρες της Λήθης, ο βετεράνος Ισπανός δημοσιογράφος Μανουέλ Βιθέντ παρουσιάζει συγκλονιστικές μαρτυρίες, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Monopoli Team

Ο βετεράνος της ισπανικής δημοσιογραφίας, Μανουέλ Βιθέντ, ο οποίος συμμετείχε στο εγχείρημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και της εφημερίδας El País με τον τίτλο Μάρτυρες της Λήθης, μιλά για την εμπειρία του στην Κολομβία, όπου συνόδευσε την αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σ’ ένα ξεχασμένο πόλεμο μεταξύ του στρατού, των ανταρτών, των παραστρατιωτικών και των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, με θύματα τους αθώους πολίτες.

 

Η κυριακάτικη στήλη στην τελευταία σελίδα της EL PAÍS είναι θρύλος χάρη στον Μανουέλ Βιθέντ (Βιγιαβιέχα, Καστεγιόν, 1936). Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έκανε κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, δούλεψε στα περιοδικά Triunfo και Hermano lobo κι έχει εκδώσει μυθιστορήματα, θεατρικά, βιογραφίες, ταξιδιωτικά και μια σειρά απομνημονευμάτων που ξεκίνησε με το Contra paraíso (Αντί παράδεισος), συνεχίστηκε με το Tranvía a la Malvarrosa (Τραμ για τη Μαλβαρόσα) και ολοκληρώθηκε με το Jardín de Villa Valeria (Ο κήπος της Βίλας Βαλέρια). Από τα μυθιστορήματά του ξεχωρίζουν τα: No pongas tus sucias manos sobre Mozart (Μην ακουμπάς τα βρομόχερά σου πάνω στον Μότσαρτ), La balada de Caín (Η μπαλάντα του Κάιν), Son de mar (Ο ήχος των κυμάτων), La novia de Matisse (Η φιλενάδα του Ματίς) και León de ojos verdes (Το λιοντάρι με τα πράσινα μάτια). Το δημοσιογραφικό του έργο έχει συγκεντρωθεί σε διάφορους τόμους, μεταξύ των οποίων Daguerrotipos (Ηλιοτυπίες) και Crónicas urbanas (Αστικά χρονικά).

 

Με τον Μανουέλ Βιθέντ θα συζητήσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.


Η συζήτηση θα γίνει στα ισπανικά και στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση.



Είσοδος ελεύθερη μέχρι να πληρωθούν οι θέσεις. 


Ινστιτούτο Θερβάντες: Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Τηλ.: 210 3634117  

 

Η κυριακάτικη στήλη στην τελευταία σελίδα της EL PAÍS είναι θρνησε με το υμκευτικαφοτεχνίΜΜΕ  νηθεφrece en una.ύλος χάρη στον Μανουέλ Βιθέντ (Βιγιαβιέχα, Καστεγιόν, 1936). Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έκανε κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, δούλεψε στα περιοδικά Triunfo και Hermano lobo κι έχει εκδώσει μυθιστορήματα, θεατρικά, βιογραφίες, ταξιδιωτικά και μια σειρά απομνημονευμάτων που ξεκίνησε με το Contra paraíso (Αντί παράδεισος), συνεχίστηκε με το Tranvía a la Malvarrosa (Τραμ για τη Μαλβαρόσα) και ολοκληρώθηκε με το Jardín de Villa Valeria (Ο κήπος της Βίλας Βαλέρια). Από τα μυθιστορήματά του ξεχωρίζουν τα: No pongas tus sucias manos sobre Mozart (Μην ακουμπάς τα βρομόχερά σου πάνω στον Μότσαρτ), La balada de Caín (Η μπαλάντα του Κάιν), Son de mar (Ο ήχος των κυμάτων), La novia de Matisse (Η φιλενάδα του Ματίς) και León de ojos verdes (Το λιοντάρι με τα πράσινα μάτια). Το δημοσιογραφικό του έργο έχει συγκεντρωθεί σε διάφορους τόμους, μεταξύ των οποίων Daguerrotipos (Ηλιοτυπίες) και Crónicas urbanas (Αστικά χρονικά).

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b