MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γέφυρα με το όνομα του θρυλικού Kurt Cobain στην πόλη που γεννήθηκε!

Κοντεύουν να συμπληρωθούν 20 χρόνια από την έκδοση του δίσκου Nevermind από τους Nirvana (24 Σεπτεμβρίου 1991), που έφερε τα πάνω- κάτω στη μουσική βιομηχανία και ό,τι θεωρείτο underground έγινε εν μία νυκτί mainstream!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Εν αναμονή αυτής της σημαντικής μουσικής επετείου, το δημοτικό συμβούλιο της γενεθλίου πόλης του frontman των Nirvana, Kurt Cobain, της Aberdeen στην πολιτεια της Washington,  αποφάσισε να δώσει το όνομα του μεγάλου rock star και αυτόχειρα σε μία χαρακτηριστική γέφυρα στα περίχωρα της. Η Young Street Bridge απέχει ελάχιστα οικοδομικά τετράγωνα από το πατρικό σπίτι του Cobain, όπου ζούσε με τη μητέρα του. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει κατατεθεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα ζητηθεί  η έγκριση των κατοίκων της περιοχής, Παράλληλα υπάρχει και η σκέψη να ονομαστεί ένα πάρκο επίσης στην ίδια περιοχή Cobain Landing.

Η γέφυρα αποτελεί τόπο προσκυνήματος εδώ και χρόνια για τους οπαδούς του Cobain. Λέγεται πως η “ψυχή” των Nirvana έχει ξοδέψει ώρες στη σκιά της ή ακόμα και να έχει κοιμηθεί εκεί κάποιες νύχτες μετά την αποβολή του από το τοπικό Λύκειο. Σε μια από τις αμέτρητες βιογραφίες του Cobain αναφέρεται ότι έχει ζήσει άστεγος κάτω από μία γέφυρα και τις εμπειρίες του αυτές τις έχει περιγράψει σε ένα από τα πιο λυρικά του κομμάτια, το Something in the way.

[iframe width=”425″ height=”349″ src=”http://www.youtube.com/embed/hTWKbfoikeg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b