Παραδοσιακά
To συγκρότημα “Αψιλίες” live στη Μονή Λαζαριστών
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου το συγκρότηµα “ΑΨΙΛΙΕΣ” και οι φίλοι τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Αργύρης Μπακιρτζής εμφανίζονται live στη Μονή Λαζαριστών.

A
A
Θα μας παρουσιάσουν τραγούδια των µικρασιατικών παραλίων µε πίστη στη µελωδική γραµµή και οι όποιες διασκευές περιορίζονται στην επιλογή οργάνων και στην ενορχήστρωση.
Οι «Αψιλίες» έρχονται να προτείνουν µια επανεκτέλεση κοµµατιών του προπολεµικού λαϊκού ρεπερτορίου. Η επιλογή του υλικού έγινε για να αναδειχθεί η καλλιτεχνική αξία λιγότερο γνωστών κοµµατιών σηµαντικότατων δηµιουργών που διαµόρφωσαν σε µεγάλο βαθµό την εξέλιξη της λαϊκής µουσικής στη χώρα µας (Σκαρβέλης, Τούντας, Ογδοντάκης, Καρίπης, Σέµσης, Περιστέρης).
Με τους µουσικούς: Δηµήτρη Μυστακίδη (κιθάρα, τραγούδι), Ευγένιο Βούλγαρη (ούτι, µπουζούκι µε µπερντέδες, πολίτικη λύρα, τοξωτό ταµπούρ, τραγούδι), Απόστολο Τσαρδάκα (κανονάκι, βιολί) και Λευτέρη Παύλου (κρουστά).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καλλιτέχνης: Αψιλίες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Γιορτή Μουσικής 2025 με τρεις δωρεάν συναυλίες
- Προηρόσια: Μια γλυπτική έκθεση της Αφροδίτης Λίτη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
- Τι βλέπουν τα αγάλματα: Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ για την “αθέατη ζωή” του Μουσείου Ακρόπολης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Γιορτή Μουσικής 2025 με τρεις δωρεάν συναυλίες
Προηρόσια: Μια γλυπτική έκθεση της Αφροδίτης Λίτη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Τι βλέπουν τα αγάλματα: Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ για την “αθέατη ζωή” του Μουσείου Ακρόπολης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»
O Asaf Avidan επιστρέφει στην Αθήνα για μια εμφάνιση στο Floyd
Στην κόψη του ξυραφιού για τέταρτη μέρα η Μέση Ανατολή
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα (16-20/06)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουνίου
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Οι έμποροι της Βενετίας με τoν Βασίλη Μπισμπίκη στο Cartel
Φιλαρέτη Κομνηνού: Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλησα να είμαι θεατής της ζωής