MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι δεν πρέπει να χάσετε το τριήμερο 8-10 Ιουλίου

Δυνατότητες για ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου φέρνουν οι σημαντικές συναυλίες, αλλά και τα μουσικά και θεατρικά δρώμενα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Το μεγάλο must του Σαββατοκύριακου είναι ασφαλώς η αναβίωση του Wall από τον μεγάλο εμπνευστή του Roger Waters στο ΟΑΚΑ, ενώ υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες μουσικές προτάσεις. Παράλληλα, ο κινηματογράφος ποτέ δεν σταματά να προσφέρει τις δικές του εναλλακτικές επιλογές.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 8 Ιουλίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Η Μόνικα εμφανίζεται live στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Σε μια εντελώς διαφορετική συναυλία «στη μαγική αυτή γωνιά της Ελλάδας» παρουσιάζει τη δουλειά της η νεαρή τραγουδοποιός. Με το γνώριμο απέριττο ύφος και κύριο άξονα την ερμηνεία της, θα παίξει στο πιάνο και την κιθάρα –συνοδευόμενη από χορωδία και έγχορδα– καινούργια αλλά και παλαιότερα αγαπημένα της τραγούδια από τα άλμπουμ Avatar και Exit. Μας καλεί σε μια από τις «πιο εμπνευσμένες στιγμές της, μακριά από τον ηλεκτρισμό και την πολύβουη ένταση».
  • Ο Λάζαρος Σαμαράς και η Έλενα Δεληχρήστου δίνουν το καλοκαιρινό τους ραντεβού στο Black Duck. Οι δύο μουσικοί θα μας παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση, στην οποία γνωστά τραγούδια Ελλήνων δημιουργών συνυπάρχουν με μουσικές στιγμές από τη πρώτη δισκογραφική δουλειά του Λάζαρου Σαμαρά, με τίτλο «Nasmos». Η σειρά, η προσαρμογή των τραγουδιών σε ένα ακορντεόν, η εμβόλιμη παρουσία των μουσικών στιγμών του Nasmos δίνουν την αίσθηση παράστασης.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Ο μονόλογος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που ερμηνεύει ο Χρήστος Στέργιογλου, παρουσιάζεται  στο κτίριο Ε της Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Παρτάλι, μεταμφίεση, παρενδυσία και κοινωνικό περιβάλλονσυνθέτουν ένα σχόλιο για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας και παράλληλα για την υβριδοποίηση της ταυτότητας του Νεοέλληνα, σε μια παράσταση όπου η προσωπική ιστορία συμπλέκεται με την εθνική Ιστορία.


Σάββατο 9 Ιουλίου


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Το θρυλικό Wall των Pink Floyd θα αναβιώσει με performer τον κύριο εμπνευστή του Roger Waters στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. Το πασίγνωστο ροκ album, ένα ανελέητο “κατηγορώ” σε βάρος του κομφορμισμού, της μαζοποίησης, του μιλιταρισμού της καταπίεσης και της αποξένωση που προκαλεί η  κουλτούρα της εμπορευματοποίησης παρουσιάζεται ξανά live μέσω της παγκόσμιας περιοδείας “The Wall Live”, με την υπογραφή του Roger Waters στη δημιουργία και το σχεδιασμό.
  • Μεγάλα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο- που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους η Βίκυ Μοσχολιού και η Τζένη Καρέζη- θα μας τραγουδήσουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου και η Γιώτα Νέγκα στο Προαύλιο του Badminton. Oι δύο τραγουδίστριες που ερμηνεύουν διαχρονικά τραγούδια με σπουδαίο τρόπο. Το ερμηνευτικό πάθος και η ωριμότητα τους συμβαδίζουν με την ουσία και το χαρακτήρα του κάθε τραγουδιού. Τη λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς. 
  • Η Θεοδοσία Τσάτσου με το project Babalou ανεβαίνει στη σκηνή του Terra Petra για μια μοναδική live εμφάνιση στα πλαίσια του Terra Nueva Project. H τραγουδίστρια ερμηνεύει τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ «Αγαπήσου», παλιότερες επιτυχίες της, καθώς και τραγούδια από τις συνεργασίες της με τους Πυξ Λαξ, Γιώργο Μίχα και Mode Plagal και επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της ξένης μουσικής και καλεί όλες τις «ψυχές» σε ένα ταξίδι στο χρόνο και τη μουσική γιατί τελικά «ο Έλληνας μόνο με τη ψυχή του τραγουδάει»…


ΘΕΑΤΡΟ

  • Ο Νικολάι Κολυάντα, πολύπλευρος δημιουργός που θεωρείται από τους διαμορφωτές της σύγχρονης ρωσικής θεατρικής σκηνής, έρχεται στην Ελλάδα σκηνοθετώντας, ερμηνεύοντας και αποδομώντας τον σαιξπηρικό Άμλετ. Η παράσταση παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260 στο Κτίριο Η. Αποδομώντας το σαιξπηρικό κείμενο, ο Κολυάντα, που μετράει πάνω από 30 χρόνια στο θέατρο ως ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, καταφέρνει στον Άμλετ να δημιουργήσει πολύ έντονες εικόνες με ελάχιστα μέσα, σε ένα θέαμα που καταλήγει να μοιάζει με παγανιστική γιορτή.
  • Το Φεστιβάλ Αθηνών συστήνει στο ελληνικό κοινό τον Ουαζντί Μουαουάντ, έναν ξεχωριστό καλλιτέχνη με πολυπολιτισμικές καταβολές. Ο σημαντικός σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός έχει θέσει ως στόχο τα τελευταία χρόνια, να παρουσιάσει και τις επτά σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, παρουσιάζοντας την παράσταση Γυναίκες, που περιλαμβάνει τις Τραχίνιες, την Αντιγόνη και την Ηλέκτρα.Οι τραγωδίες θα παρουσιαστούν ολόκληρες, σε ένα θέαμα που αναμένεται να φτάσει σε διάρκεια τις έξι ώρες.


Κυριακή 10 Ιουλίου

 
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Big Band του Δήμου Αθήνας, οι ΜΟΤΙΒΟ 4 και άλλοι σημαντικοί μουσικοί και καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στο ρατσισμό σε συναυλία στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Μια μεγάλη εκδήλωση-συνέλευση θα γίνει στη Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, μουσικοί και ακτιβιστές θα πάρουν μέρος σε μια γιορτή αντίστασης στο ρατσισμό και το νεοναζισμό.
  • Rock ‘n roll is never dead- ό,τι κι αν λέει ο Λένι Κράβιτζ! Το νέο αίμα του ελληνικού ροκ θα κάνει την εμφάνισή του στο Schoolwave 2011 όπου 21 μαθητικά συγκροτήματα, τα οποία θα παίξουν live στην Πλατεία Νερού, στον Ολυμπιακό Πόλο Φάλήρου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι Schooligans. Κυνηγοί ταλέντων σπεύσατε!


ΣΙΝΕΜΑ

  • Θερινό σινεμά με μια γαλλική ταινία εποχής (16ος αιώνας) “η πριγκίπισσα του Μονπεσιέ” για τον πόλεμο για την θρησκεία και τον πόλεμο για τον έρωτα. Σκηνοθέτης του έργου ο Μπερτράν Ταβερνιέ, ένας σπουδαίος πολυτεχνίτης του κινηματογράφου, πετυχαίνει μια λεπτομερή και πειστική ανάπλαση της εποχής, διατηρώντας μια σύχρονη ματιά.
ΘΕΑΤΡΟ

  • Η πρωτότυπη θεατρική-εικαστική παράσταση με τίτλο «Αυτό το παιδί» του Joël Pommerat που παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο Κτήριο 56 συνεχίζεται για λίγες ακόμα ημέρες. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα και εικαστική επιμέλεια Ίριδος Κρητικού. Πρόκειται για ένα θεατρικό-εικαστικό δρώμενο, όπου καταγράφονται δέκα μικρές ιστορίες γονεϊκών σχέσεων, οι οποίες περιγράφουν την ψυχολογία και τους ρόλους που καλείται να παίξει ο σύγχρονος άνθρωπος όταν ανοίγει η αυλαία της ενήλικης ζωής του.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b