MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ιστορική συνεργασία Lou Reed- Metallica!

Μεγάλη συνεργασία μεταξύ Lou Reed και Metallica ετοιμάζεται και όλοι αναμένουμε με αγωνία το νέο τους album, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε πρόσφατη συνέντευξη του , ο Lou Reed, χαρακτήρισε την συνεργασία του με τους Metallica, ως «η καλύτερη μουσική που έχει γραφτεί από οποιονδήποτε στην ιστορία της μουσικής!».

Ο 69χρονος art-rock πειραματιστής κάλεσε στο studio τους Metallica, έχοντας στο μυαλό του μια νέα ηχογράφηση πάνω στην μουσική που είχε γράψει ο ίδιος για την μιούζικαλ εκδοχή του θεατρικού έργου “Lulu” του Frank Wedekind.

Ο Reed εξηγεί: «Η εκδοχή του “Lulu” που ηχογράφησα με τους Metallica είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Είναι μάλλον η καλύτερη μουσική που έγινε από οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ever. Μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο διαπλανητικό σύστημα, δεν αστειεύομαι, ούτε μιλάω εγωιστικά!»

Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει ένα μεγάλο ίχνος υπερβολής- για διαφημιστικούς λόγους- σε όσα λέει ο Lou Reed. Γεγονός είναι ότι ο θρυλικός frontman των Velvet Underground, ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε σε solo καριέρα, μας έχει συνηθίσει σε σημαντικές μουσικές συνεργασίες. Ιστορική έχει μείνει η συνεργασία του με τον βασιλιά του glam rock David Bowie τη δεκαετία του 70. Αλλά και τον 21ο αιώνα ο αγέραστος δημιουργός έχει ενώσει τις δυνάμεις του με σύγχρονα συγκροτήματα, όπως οι Killers (Tranquilize) και οι Gorillaz (Some kind of nature), το νέο σχήμα του Damon Albarn των Blur.

Επίσης, o Lou Reed και οι Metallica έπαιξαν μαζί στις εκδηλώσεις για τα 25χρονα του Rock ‘n’ Roll Hall of Fame to 2009 (video).

[iframe width=”560″ height=”349″ src=”http://www.youtube.com/embed/2Miut8CfGno” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b