MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έκθεση σύγχρονης κινεζικής εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

60 έργα 18 διάσημων Κινέζων εικονογράφων μαζί με 200 σύγχρονα κινεζικά εικονογραφημένα παιδικά βιβλία συνθέτουν την έκθεση που φιλοξενείται στο νεοκλασικό κτίριο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά.

Monopoli Team

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ.

Η σύγχρονη κινεζική εικονογράφηση παιδικού βιβλίου διαφέρει από την παραδοσιακή ζωγραφική και παρουσιάζει σημαντική άνθηση με νέες τάσεις και τεχνοτροπίες βασισμένες στη δυτική τέχνη, σε λαϊκά κινεζικά στοιχεία αλλά και σε μοντέρνα.

Σε αυτά τα έργα το κοινό θα συναντήσει σε πλήρη εναρμόνιση τη Δύση με την Ανατολή, το παραδοσιακό με το μοντέρνο, το παραμύθι με την πραγματικότητα, την αρχέγονη εποχή με τον σύγχρονο πολιτισμό και φιλοσοφικό ρεαλισμό. Πρόκειται για ένα νέο τύπο ζωγραφικής που εισάγει τα παιδιά σε έναν φανταστικό, κόσμο ενώ παράλληλα επιδεικνύει την καλλιτεχνική μοναδικότητα του κινεζικού πολιτισμού.

Οι 18 Κινέζοι εικονογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, ειδικευμένοι στην εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου και με διεθνείς διακρίσεις.

Τα βιβλία που παρουσιάζονται σ’ αυτή είναι επιλεγμένα ως προς την καλλιτεχνική τους αξία. Πρόκειται για αντιπροσωπευτικά έργα τόσο της κινεζικής παράδοσης όσο και του σύγχρονου τρόπου ζωής των παιδιών στην Κίνα.

 

Παράλληλα με την έκθεση των έργων των εικονογράφων θα λειτουργήσει και η έκθεση φωτογραφιών της επαρχίας Zhejiang. Η επαρχία της Zhejiang είναι μια παράκτια πόλη της Νοτιανατολικής Κίνας με μακρά ιστορία, σπουδαία καλλιτεχνική παράδοση, αναπτυγμένη οικονομία και φυσική ομορφιά.

Την έκθεση θα επισκεφτούν μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 23 Μαΐου – Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ώρες 10.00 – 18.00

 

«Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη»: 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b