MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η “Δημοκρατία της Βεϊμάρης” ζει!

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη
  • Ο «Έλληνας Banksy» και απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αλέξανδρος Βασμουλάκης, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής της street art του εντός και εκτός σειρών, παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο «I’ve got you a date with Botticelli’s niece»
  • Μία καλλιτέχνιδα που έχει πολλές φορές αποδείξει πώς δεν είναι αποκομμένη από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, στρέφει το βλέμμα στο μέλλον και τολμά να πει πως “Όλα αρχίζουν αλλιώς” στο Παλλάς.
  • «Ο άνθρωπος που έκανε το tango ξανά cool» , σύμφωνα με τον συνήθως αυστηρό αγγλικό τύπο, ο Daniel Domingo παρουσίαζει στο Half Note μία παράσταση που δικαιώνει το χαρακτηρισμό του ως «Tom Waits της Αργεντινής».
  • Ο γερμανικός εξπρεσιονισμός υπήρξε το πρώτο καλλιτεχνικό κίνημα που εστίασε στον υλισμό της νεοσύστατης καπιταλιστικής κοινωνίας. Επίκαιρο μέχρι τις ημέρες μας, το αριστούργημα του γερμανικού εξπρεσιονισμού και μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, “Το εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι” του Robert Wiene , παρουσιάζεται με τη συνοδεία της ζωντανής ορχήστρας του Weimar Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Spoiler alert. Η τροπή που παίρνει στο φινάλε η ταινία εντυπωσιάζει ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα..

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b