MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βράβευση εκ Γερμανίας για ελληνικό κρασί!

Ο Μικρός Βοριάς Riesling 2009 του Άγγελου Ρούβαλη γοήτευσε τους Γερμανούς γευσιγνώστες του περιοδικού Weinwelt.

Monopoli Team

Το έγκριτο γερμανικό περιοδικό για το κρασί “Weinwelt” βράβευσε με δύο αστέρια διάκρισης τον Μικρό Βοριά Riesling 2009 του Άγγελου Ρούβαλη στα πλαίσια της γευστικής δοκιμής που πραγματοποίησε. Μέσω αυτής της γευστικής δοκιμής που πραγματοποιήθησε στο περιοδικό, ο Μικρός Βοριάς Riesling 2009 και ένα ιταλικό κρασί διακρίθηκαν ως εξαιρετικά κρασιά ποικιλίας Riesling που προέρχονται από χώρες εκτός της Αυστρίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

 

Η ποικιλία Riesling έχει την τιμητική της στις βόρειες χώρες (η Γερμανία θεωρείται γενέτειρα του Riesling) γιατί εκεί το κλίμα ευνοεί την καλλιέργειά του. Η βορεινή έκθεση όμως του αμπελώνα του Άγγελου Ρούβαλη, μοναδικό γνώρισμα των πλαγιών της Αιγιαλείας, και η καλλιέργεια του Riesling σε υψόμετρο 840μ., ευνοούν την παραγωγή ενός κρασιού με υψηλή ποιότητα.

 

Οι διακρίσεις του Μικρού Βοριά Riesling 2009:

  • Ασημένιο μετάλλιο στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού Mundus Vini 2009.
  • Στον διαγωνισμό κρασιού της Διεθνούς έκθεσης Prowein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ο Μικρός Βοριάς – Riesling 2006 απέσπασε ένα αστέρι και είναι το μοναδικό μη γερμανικό ή αυστριακό Riesling με διάκριση στον διαγωνισμό.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b