MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Selam Yohans

Πολυτελή παπούτσια με βρετανικό άρωμα!

Monopoli Team

Η Βρετανή Selam Yohans έχει να μας πει τη δική της ιστορία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο ενθουσιασμός, η δημιουργηκότητα και φυσικά τα παπούτσια (κατα προτίμηση τα πολυτελή!).

 

Η ιστορία της ξεκινά κάπως έτσι: Την “έφεση” στα παπούτσια της την “κόλλησε” ο πατέρας της, αφού εκείνος τη μύησε στην τέχνη των χειροποίητων παπουτσιών. Για να πάει το ταλέντο της one step further σπούδασε στο ιντιτούτο Cordwainers, το οποίο ανήκει στο London College of Fashion.Για την τελική εργασία του Bachelor συνεργάστηκε με τα υποδήματα Churches που ανήκουν στην Prada! Αφότου αποφοίτησε από το Cordwainers και πριν συνεχίσει το Master της στο τομέα των υποδημάτων, εργάστηκε για την ιταλική φίρμα Pitti Capital. Να σημειώσουμε ότι το κολλέγιο Cordwainers έχει «βγάλει» γνωστά ονόματα όπως Jimmy Choo, Camila Skovguard, Rupert Sanderson, Nicholas Kirkwood και πολλούς άλλους. 

 

Μετά την εμπειρία την οποία απέκτησε σήμερα αναλαμβάνει διάφορα freelance projects και σχεδιάζει πολυτελή γυναικεία υποδήματα. Κάθε επί παραγγελία ζευγάρι παπούτσια, κατασκευάζεται στο χέρι στο Βόρειο Λονδίνο ενώ η ίδια συνεργάζεται με αξιόλογους χειροτέχνες για την υλοποίηση τους. Πριν φτάσει στο τελικό προιόν δημιουργεί πολλά πρωτότυπα σε ένα εργοστάσιο στο Λονδίνο.

 

Τα παπούτσια της σειράς φετινής Φθηνόπωρο/Χειμώνας φορέθηκαν από τη βραβευμένη βρετανή τραγουδίστρια Katie Malua για την προώθηση του CD της, καθώς επίσης κι από την  ηθοποιό Jemima Rooper για το περιοδικό You. Μεταξυ άλλων μου έχει δώσει  συνέντευξη στο ASDF online, Fashion United και το Beautiful Fineries.

 

 

“Beauty, A Rough Story Sweetly Told” είναι το όνομα της χειροποίητης κολεξιόν της. Τα  περισσότερα σχέδια  χαρακτηρίζονται από μία γραμμή πλεγμένης ραφής ενώ πηγή έμπνευσης της Selam είναι οι extreme πρακτικές ή τα έθιμα της ομορφιάς που περιλαμβάνουν πόνο.

Κάθε παπούτσι φτιάχτηκε από χειρός στο Λονδίνο υιοθετώντας μία καινούργια τεχνική κατά την οποία το τακούνι σταθεροποιείται μεταξύ της επένδυσης και του ανώτερου τμήματος με μία πλεγμένη δερμάτινη ραφή και τιγρέ ραφή, που τελικά προσδίδουν λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Νάνσυ Μήλιου

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b