MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα κορυφαία υποδήματα του Rupert Sanderson

Γνωρίστε τον σχεδιαστή υποδημάτων της κύριας κολεξιόν του Karl Lagerfeld!

Monopoli Team

Σε μια στιγμή τρέλας, ο Rupert Sanderson αποφάσισε να παραιτηθεί από διαφημιστής και να αναζητήσει την τύχη του ως σχεδιαστής υποδημάτων.  Φοίτησε στο κολλέγιο Cordwainers στο ανατολικό Λονδίνο και στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του ταξίδεψε στην Ιταλία, όπου και επισκέφθηκε αρκετά εργοστάσια και κατασκευαστές υποδημάτων. Συνεργάστηκε με σπουδαίους Ιταλούς σχεδιαστές, όπως τον Sergio Rossi και τον Bruno Magli.

 

Το 2001 ίδρυσε την δική του εταιρεία. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στο γνωστό μότο “less is more”. Δεν αγαπά την υπερβολή και επικεντρώνεται στο να τελειοποιήσει τη γραμμή και τον όγκο του υποδήματος, ώστε να κολακεύει το γυναικείο πόδι.  Εμπνέεται από τα καλούπια και τα τακούνια, καθώς και από τα δέρματα και τα υφάσματα. Όντας λάτρης της ιταλικής τέχνης υποδημάτων, έχει ονομάσει κάθε ζευγάρι από το όνομα ενός ασφόδελου!

 

Το 2008 ίδρυσε με τον Colin McDowell τα Fashion Fringe Shoes αποσκοπώντας στην εύρεση νέων σχεδιαστών.

 

Στα βρετανικά Fashion Awards 2008 πήρε το βραβείο Accessory Designer της χρονιάς, ενώ το 2009 στα Elle Style Awards κέρδισε ξανά το ίδιο βραβείο. Στην ψηφοφορία συμμετείχε και το κοινό.

 

Από τον χειμώνα του 2009, σχεδιάζει τα παπούτσια για την κύρια κολεξιόν του Karl Lagerfeld.

 

Έχει δύο καταστήματα στο Λονδίνο, ένα στο Mayfair και το άλλο στο Knightsbridge. Τα σχέδιά του είναι διαθέσιμα σε πάνω από 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

 

Τον Μάρτιο του 2010 άνοιξε ένα ακόμα κατάστημα στο κέντρο του Hong Kong, και παράλληλα ακόμα ένα στο Παρίσι στο Palais Royal.

 

 

Κολεξιόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2010-2011

 

Αυτή τη σεζόν ο Rupert Sanderson παίζει με παραδοσιακές τεχνικές και τις εκσυγχρονίζει, ενώ χρησιμοποιεί τεχνικές ραψίματος για να δώσει όγκο σε πολλά σχέδια.

 

Η χρωματική παλέτα είναι καθαρά χειμωνιάτικη, με το μαύρο και το μπλε να κυριαρχούν, αλλά και μεταλλικές λεπτομέρειες.  Τα κομμάτια της χειμερινής κολεξιόν  δεν χαρακτηρίζονται από υπερβολή.

 

Το νέο σμιλευμένο σχέδιο στα δάχτυλα, όπως στο  Seville, κάνει ακόμα πιο γραφικό το ήδη γνωστό στρογγυλεμένο στιλέτο του Sanderson. Είναι σικ και κλασάτο.

 

Το Hanover είναι μια πλατφόρμα χωρίς ραφές.

 

Το Decade η χειμερινή εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου Estelle με gothic χαρακτηριστικά. Οι άκρες του δέρματος δίνουν την αίσθηση ότι σηκώνονται και θα πέσουν σαν φύλλα.

 

Η Luna είναι μια μπότα μέχρι το γόνατο με πτυχές.

 

Η γόβα Malou διακρίνεται από δυσμορφία, όπως ήθελε ο σχεδιαστής Rupert, καθώς  έχει  γεμίσει αρκετά το κουτουπιέ της.

 

Το σχέδιο του Liquid παραπέμπει σε κοχύλι και είναι φτιαγμένο από τουίντ. Η ύφανσή του το εκμοντερνίζει και έτσι ταιριάζει απόλυτα με την κολεξιόν 2010.

 

Το κυψελωτό υλικό από το οποίο φτιάχτηκαν τα Dragoon και Nuance θυμίζει silk georgette ύφασμα και παραπέμπει σε εποχή καμπαρέ. Ο φιόγκος που χρησιμοποίησε στο Muscadet είναι έμπνευση από τουρμπάνι της δεκαετίας του 40.

 

Στην κολεξιόν υπάρχει και μία μικρή συλλογή από φλατ παπούτσια., τα Frisco, loafers με μεταλλικά τρουκς.

 

Τρουκς θα συναντήσουμε και στο Diamond, στο οποίο δύο κομμάτια δέρμα ενώνονται με τρουκς. Το σχέδιο είναι απόλυτα συμμετρικό στα Fastnet και Elevato, όπου τα διαφορετικά υλικα διαχωρίζονται, κάτι που προσφέρει κομψότητα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site του www.rupertsanderson.com

 

Νάνσυ Μήλιου

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b