Η Νότια Αφρική έχει την τιμητική της και στα κρασιά!
Συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα λόγω της “γιορτής της στρογγυλής θεάς”, αλλά και όλες τις γεύσεις στους οίνους Escapades!

Monopoli Team
01.07.2010
A
A
Το Escapades είναι ένα πρότυπο οινοποιείο στην προνομιούχα ζώνη του νοτιοαφρικανικού αμπελώνα, το οποίο παρήγαγε κρασιά για τη χώρα μας μόλις πριν τρία χρόνια. Τώρα, το Escapades εισήχθηκε στην οικογένεια της τριανδρίας του ελληνικού κρασιού του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, του Βασίλη Τσακτσαρλή και του Τάκη Σολδάτου. Οι τρεις τους είχαν ένα στόχο: να δημιουργήσουν μία νέα εκδοχή κρασιών σε μια παλαιά ήπειρο. Η σοδειά του 2009 θεωρείται ήδη επιτυχημένη, αφού οι Έλληνες οινόφιλοι έχουν αγκαλιάσει τις νοτιοαφρικανικές ετικέτες.
Αναλυτικά η σοδειά του 2009 αποτελείται από:
- Το Escapades Cabernet Sauvignon: χρώμα έντονο που μπορεί να φτάσει το μαύρο, με έντονο άρωμα από μικρά κόκκινα φρούτα, όπως φραγκοστάφυλο, και βοτανικά αρώματα που θυμίζουν κέδρο. Παλιώνοντας, αποκτά αρώματα μπαχαρικών και σοκολάτας.
- Το Escapades Merlot: χρώμα βαθύ κόκκινο, έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, που γίνονται πιο σύνθετα κατά την παλαίωση.
- Escapades Pinotage: Βαθυκόκκινο χρώμα με αρώματα κοκκινόσαρκων φρούτων, το οποίο παλαιώνει σε νέα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.
- Escapades Sauvignon Blanc: χρυσοκίτρινο χρώμα, με έντονο άρωμα από πράσινη πιπεριά, σπαράγγι και άλλα χορτώδη αρώματα. Ισορροπημένη και μεστή γεύση.
- Escapades Shiraz: βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονα αρώματα βατόμουρου, φραγκοστάφυλου, άγριου κερασιού και βιολέτα, πιπέρι και φυτικές νότες, που γίνονται πιο σύνθετα κατά την παλαίωση.
Θα τα βρείτε σε σημεία πώλησης κρασιού και σε επιλεγμένα εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.escapadewinery.com/the_wines.htm
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πρεμιέρες: Ένα «Πατρικό» γεμάτο αναμνήσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου;
Καλοκαίρι και ήλιος: Μπορούμε να πάθουμε έγκαυμα στα μάτια;
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Ο Ρόμπερτ Άϊκ φέρνει τον «Οιδίποδα» στη Στέγη
Κηδεία Όζι Όζμπορν: Η στιγμή που η Σάρον Όσμπορν φτάνει στην Black Sabbath Bridge
Η Αμοργός τραγούδησε για τη συμπερίληψη
Βενετία: Αίτημα για αύξηση του τέλους εισόδου ώστε να περιοριστεί η εισροή τουριστών
Ο επίλογος της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Μικρός Βορράς: Από το φθινόπωρο στο Theatre Nous με 3 παραστάσεις για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας