MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προσοχή στις «παγίδες» του καλοκαιρινού casual

Συμβουλές για να μην υπερβαίνετε τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το casual από το ατημέλητο: πώς να κινηθείτε με ασφάλεια ενδυματολογικά, και τι πρέπει να προσέχετε όταν φοράτε τα βασικά κομμάτια της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας.

Monopoli Team

Polo: «ασφαλείς» χρωματικές εναλλαγές

Μέχρι το 1950, το  μπλουζάκι polo που καθιέρωσε ο Γάλλος τενίστας Rene Lacoste, ήταν διαθέσιμο σε ένα μόνο χρώμα, το άσπρο. Σήμερα κάθε σχεδιαστής δίνει και τη δική του «ερμηνεία» στο polo: διαφορετικά χρώματα, σχέδια, εικόνες, ρίγες ακόμη και υφάσματα. Το polo παραμένει εδώ και δεκαετίες το “must” της ανοιξιάτικης-καλοκαιρινής σεζόν, γι’ αυτό μην διστάζετε να το φοράτε σε έντονα χρώματα, καθώς αποτελεί από τα λίγα κομμάτια ανδρικής ένδυσης με τα οποία «επιτρέπεται» να είστε τολμηροί χρωματικά.

 

Σπορ ζώνη: «δάνειο» από τη νεανική γκαρνταρόμπα

Η σπορ ελαστική ζώνη-ιμάντας είναι η σημαντική λεπτομέρεια που θα «δέσει» το σύνολό σας προσδίδοντάς του τον απαραίτητο αέρα ξενοιασιάς. Συνήθως οι ζώνες αυτές είναι από σκληρό ύφασμα και ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα casual look: με υφασμάτινο ή λινό παντελόνι και τζην, ταιριασμένα με πάνινα παπούτσια και μπλουζάκι τύπου polo.

 

Τζην: ναι στην άνεση, όχι σε παλιμπαιδισμούς

Αποφύγετε τα σκισμένα και με ξέφτια τζην, τα χαμηλοκάβαλα και baggy, εκτός κι αν είστε έφηβος skater. Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να «εξασκηθείτε» στην ικανότητα να επιλέγετε το σωστό τζην για τον σωματότυπό σας, καθώς, αφού το ύφασμα λεπταίνει και δεν κρύβεται κάτω από καμπαρντίνες ή παλτό, επιβάλλεται το παντελόνι να «πέφτει» σωστά πάνω σας. Μερικές φορές το πιο απλό είναι και το πιο επιτυχημένο!

 

Γυαλιά ηλίου: ο σκελετός-«βαρόμετρο»

Τα τύπου aviator εδώ και πολλές σαιζόν έχουν επικρατήσει ως το κυρίαρχο στυλ στα γυαλιά ηλίου. Τα κοκάλινα σαν αυτά που φορούσε ο Ωνάσης, θέλουν πολλή προσοχή και ανήκουν κυρίως σε άλλες εποχές, «φωνάζοντας» “Έλληνας Κροίσος με νησί” (με την κακή έννοια).

 

Σαγιονάρες: προσέξτε μην σας «κάψουν»

Αυτή η παράγραφος απευθύνεται σε όσους έχουν ξεπεράσει το δίλλημα «να φορέσω σαγιονάρα ή όχι» (αν δεν το έχετε ξεπεράσει, σας κατανοούμε απόλυτα), και διεκδικούν το δικαίωμά τους στην καλοκαιρινή άνεση. Εσείς λοιπόν μην ξεχνάτε κάποιους βασικούς κανόνες, όπως το ότι σαγιονάρες φοράμε κυρίως στην παραλία και στις διακοπές, ή στην πρωινή βόλτα στην πόλη, πάντα με την προϋπόθεση ότι ταιριάζουν με το όλο στυλ μας. Μετά τη δύση του ηλίου, απαγορεύονται διά ροπάλου, εκτός βέβαια κι αν βρίσκεστε στο bar του camping σε νησί της άγονης γραμμής. Με την ίδια αυστηρότητα απαγορεύονται εκτός παραλίας για όσους έχουν περάσει τα 40.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b