MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ιεροί κανόνες του foundation!

Πώς να το επιλέξετε και πώς να το εφαρμόσετε

Οι ιεροί κανόνες του foundation! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Έχουμε δει πολύ συχνά λανθασμένο χρώμα, ποσότητα ή τρόπο εφαρμογής του foundation: συνήθως είναι πολύ σκούρο, διαφέρει από το χρώμα του λαιμού ή εφαρμόζεται σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Το foundation δεν έχει τυχαίο όνομα: αποτελεί πραγματικά τα θεμέλια του σωστού μακιγιάζ. Ποιοι είναι λοιπόν οι κανόνες του σωστού foundation;

  1. Αν έχετε ψυχρό τόνο απόχρωσης επιδερμίδας, πρέπει να επιλέγετε ουδέτερο χρώμα foundation, αν έχετε ζεστούς τόνους θα πρέπει να προτιμάτε foundation με βάση το κίτρινο χρώμα, ενώ αν έχετε πιο σκούρα επιδερμίδα το foundation με πορτοκαλί τόνους είναι το ιδανικό για εσάς.
  2. Όταν θέλετε να αγοράσετε ένα καινούργιο foundation, μην το δοκιμάζετε στο χέρι σας γιατί το χέρι έχει πάντα διαφορετικό χρώμα από το πρόσωπο. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το κατά μήκος της γραμμής της γνάθου, και αν δεν διαφέρει από τον τόνο χρώματος της περιοχής αυτής, τότε έχετε κάνει την κατάλληλη επιλογή.
  3. Πριν εφαρμόσετε το foundation χρησιμοποιήστε και ενυδατική (ή αντηλιακή κρέμα αν χρειάζεται) αλλά και προϊόν primer, το οποίο βοηθά το μακιγιάζ να αντέχει περισσότερο.
  4. Το concealer σας πρέπει να είναι μισό με ένα τόνο πιο ανοιχτό από το foundation και να εφαρμόζεται πριν από το foundation κι όχι μετά, όπως πολλοί πιστεύουν. Απλώστε το ταμποναριστά με τα δάχτυλά σας.
  5. Για τα κρεμώδη και υγρά foundation, χρησιμοποιήστε σφουγγαράκι για καλύτερη εφαρμογή και κάλυψη. Για foundation σε σκόνη επιλέξτε ένα υγρό σφουγγαράκι, ενώ για ελαφριές πούδρες χρησιμοποιήστε το ειδικό πινέλο kabuki. Όταν το foundation δεν έχει απλωθεί σωστά σε κάποια σημεία, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας πάλι ταμποναριστά.
  6. Επιμείνετε σε περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Συνήθως η περιοχή γύρω από τη μύτη και κάτω από τα μάτια έχει περισσότερη ανάγκη το foundation απ’ ό,τι το μέτωπό σας.
  7. Για να τελειοποιήσετε τη βάση, εφαρμόστε διαφανή πούδρα σε όλο το πρόσωπο, η οποία σταθεροποιεί το foundation και διατηρεί τον τόνο.

 

Έλενα Τσαφταρίδη

 

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b