MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τσικνοπέμπτη: gourmet φιλέτα ή κοψίδια;

Οι καλύτερες προτάσεις για να τσικνίσετε, για όλα τα γούστα

Τσικνοπέμπτη: gourmet φιλέτα ή κοψίδια; - Monopoli.gr
Monopoli Team

Είτε μείνετε μέσα, είτε βγείτε έξω, είτε προτιμάτε κλασικές ταβέρνες ή πιο glam εστιατόρια, το σίγουρο είναι ένα: την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου επιβάλλεται να σεβαστείτε την παράδοση και ν’ απολαύσετε χωρίς ενοχές μια βραδιά αποκριάτικης γαστριμαργικής κραιπάλης!

Σημαντικές πληροφορίες
Τσικνίζω
: καίω το φαγητό (από τη λέξη κνίσο, που σημαίνει μυρωδιά, καπνός του κρέατος όταν ψήνεται)
Τσικνοπέμπτη: στο μέσο της Κρεατινής εβδομάδας βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, εν είδει προετοιμασίας για τη νηστεία της Σαρακοστής.

Κοψίδια μέχρι τελικής πτώσης!
Τέλης
 (Ευριπίδου 86, τηλ. 210 3242775)
Το γνωστό και αγαπημένο στέκι ακόμα και για ξενύχτιδες, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να φανταστούμε πλάι στη λέξη  “μπριζολάκια”.

Argentina (Μπιτάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνα, 22940-66476, 22940-6782)
All time classic ταβερνα που έβαλε τον Μαραθώνα στην κορυφή της λίστας των καλοφαγάδων. Οι τεράστιες ζουμερές, μοσχαρίσιες μπριζόλες της συνοδεύονται από διάφορους “αστικούς μύθους” για τον τρόπο παρασκευής και ψησίματος. 

Τσέλιγκας (Βλάχικα Βάρης, τηλ 210 8952371)
Την τέχνη του ψησίματος τη γνωρίζει πολύ καλά ο Τσέλιγκας. Απολαύστε κρέατα όπως κοψίδια, κοκορέτσια, αρνί και κατσίκι, όλα στη σούβλα, στην πιο φημισμένη ταβέρνα των νότιων προαστίων.

Τσίκνα με… στιλ!
Butcher Shop
(Περσεφόνης 19, Γκάζι, Τηλ. 210 3413440)
Από τα πιο hot στέκια στο Γκάζι και από τα πρώτα της κατηγορίας μοντέρνα “χασαπο-ταβέρνα”. Πέρα από το design το σίγουρο είναι ότι σερβίρει προσεγμένα πιάτα, σε καλές τιμές. Γι’ αυτό και έχει φανατικούς θαμώνες.

Orotoro (Λ. Βάρης – Κορωπίου 73, τηλ. 210 8994514 και Λεωφ. Πεντέλης 108, τηλ. 210 8100150)
Τσικνίστε σε ένα περιβάλλον με λιγότερη τσίκνα, αλλά με πολύ καλό φαγητό: απολαύστε φιλέτο σχάρας ή παϊδάκια με δεντρολίβανο ή δοκιμάστε μεξικάνικες γεύσεις και μεξικάνικη πολυτέλεια. Ό,τι και να διαλέξετε θα είναι καλοψημένο και ζουμερό!

El Bandoneon (Βιργινίας Μπενάκη 7, Αθήνα, τηλ. 210 5224346)
Για να περάσετε την Τσικνοπέμπτη σας με στυλ αλλά και αργεντίνικα κρέατα, το El Bandoneon είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Δοκιμάστε Buenos Aires Lomo (φιλέτο μοσχαρίσιο Αργεντινής στο grill με πατάτα ranchera) ή Parrillada Comun (παραδοσιακή ποικιλία κρεάτων σερβιρισμένη πάνω σε parilla με αναμμένα κάρβουνα) και συνοδέψτε το με σαλάτες!

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b