MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κάποια Δάση έχουν την δική τους ΑΥΡΑ

Το νερό ΑΥΡΑ υιοθετεί 3 δασικές περιοχές και τις φροντίζει για 3 χρόνια

Κάποια Δάση έχουν την δική τους ΑΥΡΑ - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και το φυσικό μεταλλικό νερό AΥΡΑ, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας “ΑΥΡΑ It’s so easy being green” περνούν στην πράσινη δράση. Ξεκινώντας από το Φεβρουάριο του 2009 και για τα επόμενα 3 χρόνια αναλαμβάνουν την αναδάσωση και τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας 3 δασικών περιοχών της Ελλάδας (Αττική, Φλώρινα, Αχαΐα), με τη συνεργασία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Η 3ετής δέσμευση του ΑΥΡΑ για την προστασία των 3 δασικών περιοχών θα έχει ως αποτέλεσμα να παραδοθούν στο τέλος του προγράμματος υγιή και βιώσιμα δέντρα, που θα ενισχύσουν τα τοπικά οικοσυστήματα. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ υλοποιεί τοπρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», με τη συνεργασία και την τεχνογνωσία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, έτσι ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αναδάσωση, προστασία και τελική αειφορία των τριών περιοχών για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η αρχή του προγράμματος έγινε στο Πάνειο Όρος Καλυβίων Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση τμήματος της Βόρειας και Βορειοδυτικής λοφώδους περιοχής που καταστράφηκε από εκτεταμένες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007. Η φύτευση 8.100 νέων δέντρων πραγματοποιήθηκε στη θέση Κοκκινόβραχος του Πανείου Όρους. Η ανάγκη αποκατάστασης της περιοχής αποτελεί σημαντική προτεραιότητα καθώς ήταν αβέβαιη και προβληματική η φυσική αναγέννηση του τοπίου. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επιμελήθηκε την πρώτη φάση της αναδάσωσης και θα μεριμνήσει για τη φροντίδα και ανάπτυξη των δέντρων για τα επόμενα 3 χρόνια.

Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος ΑΥΡΑ περιλαμβάνουν:

• Αναδάσωση στο Νομό Αχαΐας, με φύτευση 3.250 δέντρων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος της ευρύτερης αστικής περιοχής της Πάτρας. Η έναρξη των εργασιών αναδάσωσης θα γίνει τον Οκτώβριο του 2009.

•Φύτευση 650 καρποφόρων δέντρων, στο δάσος Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα: η φωτιά του καλοκαιριού του 2007 υποβάθμισε ακόμη περισσότερο το ήδη φτωχό σε φυσικές τροφικές πηγές, δασικό περιβάλλον της περιοχής. Η φύτευση, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2009 στη συγκεκριμένη περιοχή, αποτελεί μια καινοτόμο δράση-παρέμβαση με στόχο τον εμπλουτισμό της χλωρίδας της περιοχής, καθώς και την προστασία της πανίδας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα υγιέστερο οικοσύστημα με επιπλέον τροφικές πηγές για τα ζώα και τα πουλιά.

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος ΑΥΡΑ είναι να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του φυσικού περιβάλλοντος σε σημεία που πλήγηκαν μετά από πρόσφατες πυρκαγιές, να ενισχυθεί η προστασία της βιοποικιλότητας των επιλεγμένων περιοχών και να προστατευθεί η «παραγωγή» πόσιμου νερού, καθώς το δάσος διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία, την ποσότητα, την ποιότητα και τη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα 12.000 δέντρα που θα φυτευτούν θα καταναλώνουν κάθε χρόνο της ζωής τους 150 τόνους CO2, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο φιλτράρισμα της ατμόσφαιρας.

Τα σημαντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν και διαφοροποιούν το πρόγραμμα του ΑΥΡΑ, It’s so easy being green «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», είναι:

*η στοχευμένη επιλογή περιοχών και τρόπου αναδάσωσης. Η συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υπέδειξε, κατόπιν μελετών, τις 3 δασικές περιοχές καθώς και τον τρόπο περιβαλλοντικής αποκατάστασης τους.

*η 3ετής δέσμευση «φροντίδας» του προγράμματος, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των νέων δέντρων. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποσκοπεί τόσο στην αναδάσωση, όσο και στη μελλοντική συντήρηση, τη λίπανση, το πότισμα και την ανάπτυξη των νέων δέντρων.

*η έγκυρη τεχνογνωσία που παρέχεται, σε κάθε βήμα του προγράμματος, από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Οι αναδασώσεις καθώς και η συνεχής φροντίδα των νέων δέντρων υλοποιούνται μόνο από ειδικούς συνεργάτες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με εμπειρία στις διαδικασίες, στις μεθόδους και στις ανάγκες υποστ

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις