MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διάφορα

Μια ιστορική και εικαστική έκθεση για τη συνοικία της Νεάπολης, ως μία πνευματική κοιτίδα, πάλλουσα από ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις, παρουσιάζει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο Σύλλογος των Αθηναίων, στην Γκαλερί Κέννεντυ.

04.03.2024

Η εικαστικός Ντένη Θεοχαράκη εμπνέεται από ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελληνικής Βιομηχανίας και ανοίγει στον θεατή τις πύλες του μνημονικού της σύμπαντος, μέσα από την ατομική της έκθεση, «assembling memories», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

29.02.2024

Δέκα σύγχρονοι καλλιτέχνες στέκονται απέναντι στον σπασμένο καθρέφτη και αναμετρούνται με το είδωλο τους, κάνοντας το έργο τους αντανάκλαση του εσώτερου εαυτού τους, στη νέα ομαδική έκθεση, με τίτλο «Broken Mirror», στην Γκαλερί Αργώ.

28.02.2024

Η θρυλική ποιήτρια της νεοϋορκέζικης punk rock Patti Smith προσγειώνεται στη Στέγη για να συμμετάσχει στα ηχοτοπία της Soundwalk Collective, σε ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

21.02.2024

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα του Μαρσέλ Ντυσάν, του καλλιτέχνη που επηρέασε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την τέχνη του 20ού αιώνα, από τον ντανταϊσμό μέχρι την ποπ αρτ και την εννοιολογική τέχνη, παρουσιάζονται στην γκαλερί Ελευθερία Τσέλιου.

20.02.2024

Στην έκθεση «Μακρύς ο δρόμος…», στο ΠΕΣ Πολύτροπον, ο Γαβρίλος Μιχάλης παρουσιάζει ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και κατασκευές που έχει αποκτήσει από τη συνεργασία του με τους καλλιτέχνες και τα οποία έχουν εκτεθεί σε σημαντικές εκθέσεις, ανανεώνοντας το συμβόλαιο με το «αύριο».

09.02.2024

Η αρχαία Ελληνική φράση «εκ του οράν το εράν» -από αυτά που βλέπουμε (δημιουργείται) ο έρωτας- είναι το θέμα της πέμπτης ομαδικής έκθεσης του project #23 #24 Αποφθέγματα που παρουσιάζεται στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο.

09.02.2024

Γλυπτικές χειρονομίες, φωτογραφικά και άλλα αρχειακά υλικά που εκκινούν ή συνομιλούν με τη χορευτική περφόρμανς παρουσιάζει η Αναστασία Βαλσαμάκη στην έκθεση, «as she rests, the wrestler bleeds her promises», στο opbo studio.

06.02.2024

Κάθε νέα συνθήκη, γεγονός ή περιστατικό που εισβάλλει ή μπορεί να εισβάλει δυνητικά στη ζωή μας βρίσκεται στο επίκεντρο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης, «The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders», που παρουσιάζεται, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών.

26.01.2024

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts παρουσιάζει τα έργα που φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο κορυφαίος εκπρόσωπος του Ελληνικού σουρεαλισμού, Θεόδωρος Πανταλέων.

23.01.2024

Ένα σπονδυλωτό ψυχογραφικό και τοπιογραφικό εικαστικό αφήγημα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με τη συμμετοχή 67 διακεκριμένων εικαστικών, παρουσιάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σκιάθου.

22.01.2024

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συμπράττει για πρώτη φορά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο Ολύμπια, για ένα μουσικό «ταξίδι» από την παράδοση στο ρεμπέτικο και από τους κορυφαίους λαϊκούς στους λόγιους συνθέτες του 20ού αιώνα.

10.01.2024

Μια μουσική περιήγηση στην όπερα, το μιούζικαλ, τον κινηματογράφο και το έντεχνο τραγούδι, με θέα την Ακρόπολη, παρουσιάζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας.

09.01.2024

H Μαρία Παπαγεωργίου εμφανίζεται, στο Gazarte Ground Stage, σε μία διαφορετική παράσταση, χωρίς καρέκλες, όπου κοινό και μουσικοί βρίσκονται όρθιοι στον ίδιο χώρο, επιδιώκοντας να καταργηθεί η έννοια της συμβατικής σκηνής.

02.01.2024

Τη μάχη της Χαιρώνειας, το εμβληματικό ιστορικό γεγονός της αρχαιότητας που έφερε στο διεθνές προσκήνιο τον Μέγα Αλέξανδρο, παρουσιάζει η νέα έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.».

18.12.2023

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και αυτά τα Χριστούγεννα, στήνει την καθιερωμένη του μουσική γιορτή για μικρούς και μεγάλους, στο Φουαγιέ των Μουσών, με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.

18.12.2023

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος φιλοξενεί, στο πλαίσιο του project #23 #24 Αποφθέγματα, την ομαδική εικαστική έκθεση «Θεμελιώδους σημασίας και πρωταρχικό στοιχείο τέχνης, η συγκίνησις».

13.11.2023

Τα παρασκήνια του στησίματος μιας έκθεσης αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη του Μουσείου Μπενάκη τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της «Μετάβασης» από το πρώτο στο δεύτερο μέρος της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου, «Έργα από το 1966 έως το 2022».

09.11.2023

Mια προσωπική πολυσχιδή και πολύχρωμη προσωπική θεώρηση της Γνώσης, μέσα από καλλιγραφικά σχέδια και κολάζ, παρουσιάζει ο Αντώνης Ντόνεφ, στην έκθεση, «Σύμβολα της ανιδιοτέλειας», στην Γκαλερί Kalfayan.

08.11.2023

Η ανάγνωση της πραγματικότητας, και πως αυτή διαφέρει ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες κάθε ανθρώπου, αποτελεί την κύρια θεματική της ατομικής έκθεσης του Λάζαρου Φίλιππου Παπαδόπουλου, «Advanced Applauding Techniques Vol.2», στον χώρο τέχνης «Πολύτροπον».

02.11.2023

Η έκθεση αποτυπώνει την πορεία της ομάδας ΚαλλιέργειαΚαλλιέργεια από την εποχή της αμφισβήτησης (lockdown) του φυσικού έργου τέχνης και την επιβολή των ψηφιακών μέσων, μέχρι τη συμπύκνωση της επιθυμίας ανταλλαγής εμπειριών για τα νέα εργαλεία και υλικά στο ρόλο της εικόνας.

01.11.2023

Κεντημένα έργα αρχιτεκτονικής, σκίτσα κεντήματος, φωτογραφίες από πόλεις του 2093 περιλαμβάνει η πρώτη ατομική έκθεση του Ιταλού εικαστικού Beppe Caturegli, στην Ελλάδα, με τίτλο «Lost in Transition 3. NEGATIVE/ΑΡΝΗΤΙΚΟ», που εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης artworx.

31.10.2023
VIMA_WEB3b