Σύγχρονη Αρχαιότητα: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο για την τελευταία συναυλία της σεζόν
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μάς προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το φινάλε της φετινής χειμερινής σεζόν.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤην Παρασκευή 5 Ιουνίου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μέγαρου Μουσικής παρουσιάζει την τελευταία συναυλία για τη χειμερινή της σεζόν, σε καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσική διεύθυνση του μαέστρου και βιολονίστα της ΚΟΑ Νίκου Χαλιάσα.
Το πρόγραμμα αναδεικνύει έργα Ελλήνων συνθετών του παρελθόντος και του σήμερα, με κοινό σημείο τη θεματική έμπνευση από τον αρχαίο κόσμο. Σε αντίστιξη με τα ελληνικά έργα, σημαντική θέση στη βραδιά έχει το Κοντσέρτο της Κορίνθου για κιθάρα και ορχήστρα του μεγάλου Κουβανού συνθέτη Λέο Μπρόουερ, που γράφτηκε μετά από ανάθεση της Κ.Ο.Α. και του Δήμου Κορινθίων, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Σουκαράς ως σολίστ.

Το ρεπερτόριο της βραδιάς συγκροτεί ένα μουσικό μωσαϊκό που ξεκινά από τον 19ο αιώνα και φθάνει έως τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Θα ακουστεί το Κοντσέρτο Γκρόσσο του Βασίλη Ρώτα για τούμπα, βιόλα και πιάνο με σολίστ τους Γεώργιο-Θεόδωρο Ραράκο, Μιχαήλ Σμιρνώφ και Έφη Παπαθωμαΐδη, γραμμένο ειδικά για το συγκεκριμένο τρίο.
Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται το συμφωνικό ποίημα Η μεταμόρφωση του Νάρκισσου του Γιάννη Γκίκα, το πρώτο μέρος από τη Συμφωνία κοντσερτάντε «La ville s’endormait» του Ευάγγελου Κοκκόρη, καθώς επίσης και τα Επινίκια του Σπύρου Σαμάρα και μία άρια από το ηρωικό ορατόριο Eleazaro του Ιωσήφ Μαστρεκίνη, με σολίστ τη μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου.
Η συναυλία αποτυπώνει τη συνέπεια της Κ.Ο.Α. στην προώθηση της ελληνικής μουσικής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ενότητα μεταξύ παλαιότερης και νεότερης μουσικής δημιουργίας.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αθήνα