MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άρτεμις II: Η αποστολή στη Σελήνη έσπασε ρεκόρ απόστασης από τη Γη

Οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Artemis II της NASA έφτασαν στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τη Γη που έχει φτάσει ποτέ άνθρωπος.

Monopoli Team

Οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Artemis II της NASA έφτασαν στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τη Γη που έχει φτάσει ποτέ άνθρωπος τη Δευτέρα, ακολουθώντας μια πορεία μέσα στο βαρυτικό πεδίο επιρροής της Σελήνης, η οποία τους οδήγησε πάνω από τη σκοτεινή, αθέατη πλευρά της.

Σύμφωνα με μετάδοση του Reuters, το πλήρωμα της Artemis II, που ταξιδεύει με την κάψουλα Orion από την εκτόξευσή του από τη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, ξύπνησε περίπου στις 10:50 π.τπυς μ. (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ, 17:50 ώρα Ελλάδας) για την έκτη ημέρα της αποστολής του, ακούγοντας ένα ηχογραφημένο μήνυμα από τον θρυλικό αστροναύτη των αποστολών Apollo 8 και 13, Τζιμ Λόβελ.

«Καλώς ήρθατε στην παλιά μου γειτονιά», είπε ο Λόβελ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 97 ετών. «Είναι μια ιστορική ημέρα, και ξέρω ότι θα είστε πολύ απασχολημένοι, αλλά μην ξεχάσετε να απολαύσετε τη θέα… καλή επιτυχία και καλό ταξίδι».

Οι αστροναύτες της NASA Ριντ Γουάιζμαν, Βίκτορ Γκλόβερ και Κριστίνα Κοχ, μαζί με τον Καναδό αστροναύτη Τζέρεμι Χάνσεν, επρόκειτο αργότερα τη Δευτέρα να φτάσουν στη μέγιστη απόστασή τους από τη Γη, περίπου 252.760 μίλια (406.600 χιλιόμετρα), ξεπερνώντας κατά περίπου 6.600 χιλιόμετρα το ρεκόρ που κατείχε για 56 χρόνια το πλήρωμα του Apollo 13.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Μήλος: Νέο «φρένο» σε πεντάστερο ξενοδοχείο
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Δικαίωση για το revenge porn, αναμονή για τα Τέμπη και πολιτικές αναταράξεις
Επίκαιρα
ΕΕ: Ανησυχία για παρατεταμένη ενεργειακή κρίση – Σκέψεις ακόμη και για δελτίο καυσίμων
Επίκαιρα
Το Μουσείο της Ακρόπολης στα πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου για το 2025 – Στην κορυφή το Λούβρο
Επίκαιρα
Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων για την κακοκαιρία
Επίκαιρα
Δώρο Πάσχα 2026: Πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται
Επίκαιρα
Ιώσηπος: Ανοίγει στο κοινό το Ψηφιακό Αποθετήριο για την ιστορία των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας
Επίκαιρα
ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινά το θερινό ωράριο – Ποιες ώρες είναι φθηνότερο το ρεύμα
Επίκαιρα
130 πρόστιμα σε λίγες ημέρες από κάμερες ΑΙ
Επίκαιρα
Youth Pass 2026: Από 1η Απριλίου οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Stop scrolling: Η δίκη των Τεμπών, η Hannah Montana και τα 40€ που θα μάς σώσουν
Επίκαιρα
Αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια: Το κόστος καυσίμων εκτοξεύει τις τιμές