Όπως σίγουρα θα έχετε ακούσει (αν δεν το έχετε ακούσει, σας το λέω εγώ), ο Ιανουάριος έχει κρατήσει, με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, 13 χρόνια. Τι είναι αυτό που μας συμβαίνει παγκοσμίως κάθε Γενάρη, και ενώ ο χρόνος τρέχει και οι μέρες περνούν, ο μήνας είναι ατελείωτος; Δεν έχω κάποια επιστημονική απάντηση να δώσω, παρά μόνο να μεταφέρω πως αυτή ήταν η τελευταία εβδομάδα του πρώτου μήνα του έτους, και εγώ και εσύ κατορθώσαμε να τα βγάλουμε εις πέρας και να επιβιώσουμε. Ας είμαστε ειλικρινείς: καθόλου εύκολο δεν ήταν, φρόντισαν οι πολιτικοί ηγέτες του κόσμου, η εγχώρια κυβέρνηση και το TikTok για αυτό. Όπως και να έχει, στην εκπνοή του Ιανουαρίου, αποχαιρετώ αυτόν τον μήνα με ακόμα μερικά αλλόκοτα και τραγικά stop scrolling, και σας εύχομαι έναν ψύχραιμο αλλά και γεμάτο εκπλήξεις Φεβρουάριο!
Αν η αρχική σας στα social media δεν είναι γεμάτη με δύο παίκτες του χόκεϊ που κοιτούν ο ένας τον άλλο στα μάτια με όλο το πάθος στον κόσμο, μάλλον ζείτε κάτω από κάποια πέτρα. Ο Connor Storie και ο Hudson Williams, aka ο Ilya και ο Shane από τη σειρά Heated Rivalry, είναι τα internet boyfriends των ημερών. Το νέο κόλλημα των straight γυναικών και όχι μόνο, είναι δύο αγόρια 25 χρονών που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει σχεδόν εν μία νυκτί επειδή πρωταγωνίστησαν σε μία μικρή καναδέζικη παραγωγή, υποδυόμενοι δύο αντίπαλους αθλητές που είναι τρελά ερωτευμένοι.
Οι πολλές, και εξαιρετικά γυρισμένες, σκηνές σεξ και φυσικά η χημεία μεταξύ τους ήταν από τους βασικούς λόγους για την επιτυχία της σειράς, αλλά και η αφορμή για να κάνουν και οι δύο ένα κοινό τατουάζ με τις λέξεις sex sells (μεγάλες αλήθειες). Αυτοί οι δύο άντρες λοιπόν, εκτός του ότι έχουν κατακτήσει τηλεοπτικά και μη όλο το Hollywood σχεδόν και αυτή τη στιγμή αποτελούν τα no1 άτομα που κάποιος θέλει να συνεργαστεί, κουβάλησαν και την Ολυμπιακή φλόγα.
@cultedxo Ancient Greece would’ve loved Heated Rivalry 📸: @Olympics #heatedrivalry #olympics #hudsonwilliams #connorstorrie #shanehollander
Άσχετο αλλά και σχετικό ταυτόχρονα. Οι δύο stars ανακοινώθηκαν ως επίσημοι λαμπαδηδρόμοι για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Είναι περιττό να σχολιάσω περαιτέρω την επιπλέον φρενίτιδα που έπαθε το ίντερνετ όταν είδε τους δύο τους ξανά μαζί (γενικά αποφεύγουν κοινές εμφανίσεις). Όπως είπε και ένα εξαιρετικό βίντεο στο TikTok, «αυτό ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι αρχαίοι Έλληνες όταν εφηύραν τους Ολυμπιακούς Αγώνες» – (I will agree with that).
Σε αυτό το site νιώθω πως έχω ξαναμιλήσει για το πώς τα ρούχα και γενικά η μόδα είναι πολλά περισσότερα από μία απλή επιφανειακή επιλογή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για το 2026 είναι τρομερά σημαντική, όχι μόνο για τη μόδα. Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, το pic του κόσμου της μόδας. Εκτός από τους celebrities που πηγαινοέρχονται ως συνήθως στα fashion shows και την Ελληνίδα Celia Kritharioti, που έδειξε για πρώτη φορά τη συλλογή της στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής, που προσωπικά τη βρήκα αρκετά flat και σημαντικά οπισθοδρομική, με τρομερά αδύνατα μοντέλα που δε φαίνονταν να νιώθουν καθόλου άνετα μέσα στα υφάσματα που φορούσαν. Αυτή η Haute Couture Week ήταν και η εβδομάδα που πολλοί παλιοί σχεδιαστές έκαναν το ντεμπούτο τους σε νέους οίκους.
Την χρονιά που μας πέρασε υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις, μερικές αποχωρήσεις και αρκετά λίγες νέες αφίξεις στα δημιουργικά “τιμόνια” των μεγαλύτερων οίκων μόδας του κόσμου. Ήταν λίγο λες και παίζαμε bingo but make fashion designers for big houses, χωρίς αρκετές νέες προσθήκες αλλά με αρκετή ανακύκλωση. Σίγουρα η κάθε επιλογή έκρυβε από πίσω της μία συγκεκριμένη πορεία σκέψεων, παρόλα αυτά σαν σύνολο έμοιαζε αρκετά περίεργο και χαώδες. Κάπως έτσι όμως φτάσαμε εδώ, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, όπου ο Jonathan Anderson της LOEWE παρουσίασε την πρώτη του συλλογή Haute Couture για τον οίκο DIOR και, κατά την πολύ ταπεινή μου άποψη, έδωσε στον οίκο μία άνθηση που έλειπε. Ο Alessandro Michele, που για δύο χρόνια δημιούργησε στην GUCCI, αυτή την εβδομάδα έδειξε τη δεύτερη συλλογή υψηλής ραπτικής για τον οίκο Valentino, όπου οι θεατές έβλεπαν τα μοντέλα μέσα από kaiserpanoramas (μικρές συσκευές που επέτρεπαν σε έναν θεατή να κοιτάξει μέσα από έναν ειδικό φακό ή παραθυράκι) του 19ου αιώνα.
@fashionvictimscom OMG GUYS THIS IS SO GOOD I ALMOST FAINTED! #valentino #hautecouture #now #fashionshow #fashionweek
Άλλο ένα ντεμπούτο ήταν εκείνο του Mathieu Blazy, που από την Bottega Veneta πλέον σχεδιάζει για τον οίκο Chanel και, μάλιστα, πριν 3 μέρες έδειξε την πρώτη του συλλογή υψηλής ραπτικής. Για μερικούς ήταν τρομερά απλή, για άλλους εξαιρετικά βαρετή, αλλά για εκείνους που έχουν λίγες παραπάνω γνώσεις, η συγκεκριμένη συλλογή κρύβει μέσα της όλα όσα οφείλει να είναι το όραμα της Coco Chanel εν έτη 2026 για τις γυναίκες. Φυσικά, ο οίκος Schiaparelli και ο Creative Director Daniel Roseberry ήταν για άλλη μία φορά το crown jewel ακόμα μιας εβδομάδας υψηλής ραπτικής, με όγκους, θεατρικότητα και ραπτική μαεστρία να εξηγούν για ακόμα μία φορά τη θέση που κατέχει στον κόσμο της μόδας.
Γενικότερα, η εβδομάδα που μας πέρασε άφησε πίσω της την αίσθηση πως οι σχεδιαστές δείχνουν ένα femininity που έλειπε από τα κομμάτια τους. Με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, φαίνεται πως η θηλυκότητα και η ανάδειξη της ίδιας της γυναίκας είναι το κεντρικό ζήτημα της μόδας ξανά – αν και η συμπερίληψη, κυρίως σε μεγέθη, ακόμα την ψάχνουμε με τα κιάλια (ειδικά στην υψηλή ραπτική).
Μία έκρηξη σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα και ένα οπαδικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Ρουμανία κόστισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους την εβδομάδα που μας πέρασε. Σε μία χώρα όπου οι άσχημες ειδήσεις δεν προλαβαίνουν να γίνουν πρωτοσέλιδο, αυτή η εβδομάδα είχε περισσότερες από το κανονικό ή, τουλάχιστον, δύο από αυτές πόνεσαν λίγο παραπάνω.
Την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, μία ισχυρή έκρηξη και μία τεράστια πυρκαγιά στο κεντρικό εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα κόστισε τη ζωή σε 5 γυναίκες. Πέντε εργάτριες που δούλευαν βρέθηκαν απανθρακωμένες στα συντρίμμια του κτηρίου. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη, η έκρηξη προκλήθηκε από πολύμηνη διαρροή προπανίου που είχε αμεληθεί να διορθωθεί από τους αρμόδιους. Και ενώ απαντήσεις για τα αίτια δίνονται σιγά σιγά, οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι σε υψηλόβαθμες θέσεις, μετά από έρευνα, αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν αποδόθηκαν ευθύνες – προς το παρόν.
@ultras.wrld_ PAOK 29/01/2026 The bodies of the seven PAOK supporters who died in a road accident in Romania while traveling to Lyon were taken to the Toumba Stadium. Moving moments in Thessaloniki…
Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, το βαν που επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ για να παρευρεθούν στον αγώνα της ομάδας τους με τη Λιόν, στο πλαίσιο του Europa League, συγκρούστηκε στη Ρουμανία με ένα βυτιοφόρο και κόστισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, τραυματίζοντας ακόμη περισσότερους. Για πολλούς ανθρώπους, ένα τέτοιο ταξίδι, όπου θα θαυμάσουν την ομάδα τους και θα ζήσουν το πάθος τους στο εξωτερικό, είναι όνειρο ζωής – στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε εφιάλτης.
Οι λέξεις είναι ασήμαντες όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι, ωστόσο οι ερωτήσεις είναι αναγκαίες. Μέχρι πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για να επιβιώσουν; Μέχρι πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι πηγαίνοντας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους; Αυτή η εβδομάδα φάνηκε να είχε λιγότερες ειδήσεις στο ενεργητικό της. Ωστόσο, απλά πιστεύω πως απλά αυτές οι δύο σταμάτησαν για λίγο παραπάνω τον χρόνο και η επικαιρότητα στάθηκε σχεδόν παγωμένη απέναντί τους, στη χώρα μας.