MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Challengers: H νέα ταινία του Luca Guadagnino δεν θα “ανοίξει” τελικά το Φεστιβάλ της Βενετίας

Με την απεργία των ηθοποιών του Χόλυγουντ να αποτρέπει τους πρωταγωνιστές, Zendaya, Josh O’Connor και Mike Faist, από το να παρευρεθούν στο κόκκινο χαλί, η Amazon αποφάσισε να αποσύρει την ταινία από το line-up του επερχόμενου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας.

Challengers: H νέα ταινία του Luca Guadagnino δεν θα "ανοίξει" τελικά το Φεστιβάλ της Βενετίας
Monopoli Team

Η μαζική απεργία των ηθοποιών του Χόλυγουντ φέρνει τα «πάνω κάτω» στην προώθηση των κινηματογραφικών ταινιών για το υπόλοιπο του 2023 και για τον λόγο αυτό η νέα ταινία του Luca Guadagnino «Challengers» εγκατέλειψε τα μεγάλα φθινοπωρινά φεστιβαλικά της σχέδια.

Με πρωταγωνιστές τη Zendaya, τον Josh O’Connor και τον Mike Faist, η ταινία δεν θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επερχόμενο 80ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο και αναμενόταν να ανοίξει, στις 30 Αυγούστου, συμμετέχοντας εκτός διαγνωστικού.

Αντιθέτως, το φεστιβάλ θα ανοίξει η ταινία «Comandante» του Edoardo De Angelis, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές: «Το “Challengers”, η ταινία του Luca Guadagnino που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δεν θα συμμετέχει στο φεστιβάλ κατόπιν αποφάσεως των παραγωγών». 

Σε ανακοίνωση της προς το IndieWire η Amazon αναφέρει:

«Κατόπιν κοινής απόφασης με τους συνεργάτες μας, και δεδομένων των κανονισμών που το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG-AFTRA) ορίζει για τα μέλη του, οδηγηθήκαμε στη δύσκολη απόφαση να αποσύρουμε το “Challengers” από το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε την ταινία παρουσία όλου του cast και του σκηνοθέτη Luca Guadagnino σε μετέπειτα ημερομηνία». 

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Indiewire, η κυκλοφορία της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες μεταφέρθηκε για τον Απρίλιο του 2024.

Στο “Challengers” η Zendaya υποδύεται την Tashi Duncan, ένα πρώην παιδί-θαύμα του τένις – νυν προπονήτρια, που επιβλέπει την καριέρα του συζύγου της Art (Faist). Όταν μετά από ένα σερί ηττών εκείνος αναγκάζεται να παίξει ενάντια στον παιδικό του φίλο και πρώην σύντροφο της συζύγου του, δημιουργείται ένα έντονο ερωτικό τρίγωνο με queer απόχρωση. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Justin Kuritzkes.

Πως η απεργία αναμένεται να επηρεάσει τα μεγάλα φεστιβάλ

Ήδη πριν ακόμη την έναρξη της, το ενδεχόμενο απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ είχε  δημιουργήσει τεράστια ερωτηματικά για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ του φθινοπώρου και συγκεκριμένα για το κατά πόσο θα μπορούσαν να γίνουν παγκόσμιες πρεμιέρες χωρίς τους μεγάλους αστέρες.

Καθώς η απεργία βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη και ενώ Βενετία και Τορόντο αναμένεται να παρουσιάσουν το φετινό τους line-up, θα αποκαλυφθεί σύντομα ποια μεγάλα στούντιο θεωρούν πως τα κινηματογραφικά αυτά ραντεβού αξίζουν χωρίς κόκκινο χαλί ή ακόμη και χωρίς συνεντεύξεις Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Greta Gerwig νιώθει “τρομοκρατημένη” για τη σκηνοθεσία των “Χρονικών της Νάρνια”12.09.2018

Η νέα ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Βενετίας:

«Στο πλαίσιο των ταινιών εποχής, για τις οποίες το ιταλικό σινεμά επενδύει τεράστιους κινηματογραφικούς πόρους, η ταινία του Edoardo De Angelis αντηχεί ξεκάθαρα σύγχρονες ιδέες», αναφέρει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σε ανακοίνωση του για τη νέα ταινία έναρξης, το «Comandante»: «Η αληθινή ιστορία του Salvatore Todaro που έσωσε “εχθρικό” πλήρωμα, επιζώντες ενός ναυαγίου εμπορικού πλοίου, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του δικού του πληρώματος και του υποβρυχίου του, αποτελεί ένα δυναμικό κάλεσμα να τοποθετήσουμε τις ηθικές μας αξίες και την ανθρώπινη αλληλεγγύη πάνω από τη βάρβαρη λογική των πολεμικών πρωτοκόλλων». 

Με πληροφορίες από το Indiewire.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b