Οι Νέοι για τον Μίκη: Αυλαία με Ρωμιοσύνη και Σονάτα του Σεληνόφωτος στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη
Τρεις νέοι μουσικοί τιμούν τον Ρίτσο και τον Θεοδωράκη, στην τελευταία συναυλία του κύκλου “Οι νέοι για τον Μίκη” στο Μέγαρο.
Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και την ανακήρυξη του 2025 σε «Έτος Μίκη Θεοδωράκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη διοργανώνει μια σειρά τεσσάρων συζητήσεων, με φιλοξενούμενους σημαντικούς ανθρώπους της πολιτιστικής ζωής του τόπου και πέντε συναυλιών, όπου νέοι μουσικοί ερμηνεύουν έργα του μεγάλου συνθέτη με τη δική τους φρέσκια οπτική.
Στην τελευταία συναυλία του κύκλου Οι Νέοι για τον Μίκη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 20:30 στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής, τρεις νέοι μουσικοί αποτίουν φόρο τιμής στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, όπως μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και σε συνομιλία με τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Η υψίφωνος Θεανώ Παπαδάκη, η βιολίστρια Άλκηστις Μισούλη και ο πιανίστας Joy Shechter ερμηνεύουν τη Ρωμιοσύνη του Θεοδωράκη, σε μεταγραφή για φωνή, βιόλα και πιάνου και παρουσιάζουν την Σονάτα του σεληνόφωτος σε νέα μελοποίηση από την Άλκηστη Μισούλη.
ΠρόγραμμαΆλκηστις Μισούλη
Σονάτα του σεληνόφωτος, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου
Μίκης Θεοδωράκης
Ρωμιοσὐνη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου
Μεταγραφή για φωνή, βιόλα και πιάνο
Υψίφωνος
Θεανώ Παπαδάκη
Βιόλα
Άλκηστις Μισούλη
Πιάνο
Joy Shechter
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αθήνα