Ρεσιτάλ ρομαντισμού στο Μέγαρο Μουσικής με Sol Gabetta και Bertrand Chamayou
Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί δύο σπουδαίους διεθνείς δεξιοτέχνες βιολοντσέλου και πιάνου σε ένα ρεσιτάλ ρομαντισμού και σύγχρονης έμπνευσης.

Στο πλαίσιο του Κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές, το κοινό υποδέχεται την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής, δύο κορυφαίους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής σε ένα ρεσιτάλ που συνδυάζει το ρομαντικό ρεπερτόριο με τις σύγχρονες αναζητήσεις.

Sol Gabetta και Bertrand Chamayou εμφανίζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Δύο από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς τους, η αρμε ένα πρόγραμμα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Οι δύο σολίστ έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, με πλήθος συνεργασιών με κορυφαίες ορχήστρες, βραβευμένες δισκογραφικές δουλειές και διεθνή αναγνώριση για την έντονη εκφραστικότητα και το απαράμιλλο τεχνικό τους κύρος.
Η πρόσφατη κοινή δισκογραφική τους κυκλοφορία, αφιερωμένη στον Felix Mendelssohn, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τις ζωντανές και εμπνευσμένες ερμηνείες της. Στη συναυλία τους στην Αθήνα, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν αποσπάσματα από αυτό το ρεπερτόριο: έργα του Mendelssohn για τσέλο και πιάνο, καθώς και «Τραγούδια χωρίς λόγια» –ένα μουσικό είδος με το οποίο το όνομα του Mendelssohn έχει συνδεθεί άρρηκτα– σε πρωτότυπες εκδοχές που γράφτηκαν ειδικά για αυτούς.
Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από τη στιβαρή, συμφωνικών διαστάσεων Δεύτερη Σονάτα του Johannes Brahms, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες των Wolfgang Rihm και Jörg Widmann, που διαλέγονται με το ρομαντικό πνεύμα του Mendelssohn.
Το ρεσιτάλ αυτό αποτελεί σπάνια ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό δύο κορυφαίους ερμηνευτές σε ένα πρόγραμμα που γεφυρώνει το κλασικό ρομαντικό παρελθόν με την καλλιτεχνική αναζήτηση του σήμερα.
Felix Mendelssohn: Variations concertantes σε ρε μείζονα, έργο 17
Wolfgang Rihm: Τραγούδι χωρίς λόγια – Verschwundene Worte
Johannes Brahms: Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 2 σε φα μείζονα, έργο 99
Jörg Widmann: Τραγούδι χωρίς λόγια
Felix Mendelssohn: Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 2 σε ρε μείζονα, έργο 58
Sol Gabetta I βιολοντσέλο
Bertrand Chamayou I πιάνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


- Αθήνα