Φέτος, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση κλείνει 15 χρόνια ζωής και μάλλον αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για ακόμη ένα street πάρτι, από εκείνα που κάθε χρόνο περιμένουμε, για να περικυκλώσουμε το κτίριο της Στέγης, για να πάρει ‘ζωή’ η γειτονιά του Νέου Κόσμου.
Από το πρόμο της Στέγης καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι άλλο ένα απλό block party, αλλά μια μεγάλη γιορτή, με όλους, όσοι θέλουν να σβήνουν τα 15 κεράκια της Στέγης. Και ένα τόσο μεγάλο πάρτι θέλει και το ανάλογο line up, που φέτος επιμελείται το πλέον κατάλληλο Plisskën Festival.
Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, λοιπόν, η γιορτή θα ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους από το Bobos Arts Festival, αλλά και Circus show, ενώ την ίδια στιγμή θα μπορείς να κάνεις Facepainting, υπό τις μουσικές επιλογές του Bobos Family Radio.
Η διασκέδαση κορυφώνεται μετά τη δύση του ηλίου, αφού στη σκηνή θα υποδεχτούμε 6 acts που θα απογειώσουν – από κάθε άποψη – το πάρτι.
Ιδανικό οπενινγκ θα κάνει pink.wav. Με έδρα την Αθήνα, ίσως την έχεις πετύχει να παίζει μουσική σε κάποιο πάρτι ή ίσως την ξέρεις από την εκπομπή της στο STEGI.RADIO. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι με εκείνη στα decks θα κουνηθείς στους ρυθμούς κάθε επιλογής της, αφού κινείται με άνεση σε διαφορετικά μουσικά είδη, με οδηγό τον ρυθμό, τα βαθιά μπάσα και τα περίτεχνα breaks.
Αμέσως μετά αναλάμβάνει ο METAMAN, ο δικός μας raver σούπερ-ήρωας, που έχει βαλθεί να σώσει την ελληνική trip hop – rave σκηνή, από την πρώτη σκηνή που μας ‘αιχμαλώτισε’ ο ήχος του, πέντε χρόνια πριν με το στοιχειωτικό «ΙΡΙΝΑ», με τη Λένα Πλάτωνος, μέχρι σήμερα – ακόμα στα ηχεία μας παίζει δυνατά το τελευταίο του άλμπουμ “METAMAN Vs Dr Rave”. Ακόμα κι αν τον έχεις ακούσει ξανά λάιβ, αξίζει να τον ξαναδείς, αφού κάθε εμφάνισή του είναι και διαφορετική. Να ξέρεις ότι ο ΜΕΤΑΜΑΝ αγαπά τα συνθεσάιζερ, αλλά και τους σπέσιαλ καλεσμένους – περιμένουμε να δούμε ποιους θα φέρει στο πάρτι της Στέγης.
Και η διασκέδαση δεν σταματά, αφού στα decks θα βρεθεί η περιζήτητη Ελληνοβρετανίδα DJ και παραγωγός και ιδρύτρια της δισκογραφικής KAIZEN, δηλαδή η Madam X ή κατά κόσμον Crissi Vassilakis, μια από τις πρωτοπόρες δυνάμεις της βρετανικής underground ηλεκτρονικής σκηνής την τελευταία δεκαετία. Πριν το σετ της στη Στέγη, σου προτείνουμε να ακούσεις το περσινό ντεμπούτο της, το εξαιρετικό ‘Homecoming’ – χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς σπρώχνει τα όρια της rave και underground κουλτούρας. Καθώς εξελίσσεται και καινοτομεί διαρκώς, η Madam X περνά σε μια περίοδο όπου η επιρροή της εδραιώνεται. Μάλιστα, εμείς θα την δούμε στην Αθήνα, μία μόλις ημέρα πριν ξεκινήσει η περιοδεία της στις ΗΠΑ.
Πάρτι χωρίς ρίμες δεν γίνεται και την ελληνική ραπ σκηνή θα εκπροσωπήσει ο Buzz, έτερον ήμισυ του ιστορικού διδύμου Zoro & Buzz, που έχει μια εξίσου εντυπωσιακή σόλο πορεία με δισκάρες όπως τα «Λεωφόρος Καβάλας» και “Street Business”. Ο Περιστεριώτης ράπερ επέστρεψε δυναμικά στη δισκογραφία μόλις αυτόν τον Ιούνιο, με το MERES EP και με αυτή την αφορμή έκανε μια σειρά από σόλο εμφανίσεις όλο το καλοκαίρι. Εμείς θα τον δούμε στο μεγάλο Πάρτι της Στέγης και ανυπομονούμε για ένα σετ γεμάτο ένταση και δυνατές ρίμες.
Headliners του φετινού street party της Στέγης είναι οι Daniel Avery b2b με τον JG Wilkes των Optimo. Ο ανατρεπτικός Βρετανός DJ που ισορροπεί ανάμεσα στον club ήχο και την πειραματική electronica όσο κανείς άλλος συναντά τον Σκοτσέζο συν-ιδρυτή των Optimo – του διδύμου που εδώ και τρεις δεκαετίες είναι συνυφασμένο με τα εκστατικά ομώνυμα πάρτι. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον πρόωρο χαμό του συνοδοιπόρου του Wilkes και έτερο συνιδρυτή των Optimo, JD Twitch, οι δύο παραγωγοί θα μας χαρίσουν ένα εκλεκτικό, ηλεκτρισμένο set που θα κρατήσει ζωντανή στη μνήμη μας την ενέργεια και τη μουσική ευφυία του JD Twitch.