MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Αθήνα με την νέα του ταινία

Ο ηθοποιός, που επέστρεψε φέτος στη μεγάλη οθόνη για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιού του, με τίτλο Ανεμόνη, θα παρευρεθεί στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στην Ανεμώνη
Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στην Ανεμώνη
Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» με μεγάλο υποστηρικτή το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (ΕΚΚΟΜΕΔ), μεγάλο χορηγό τη Nova, επιστρέφει για την 31η έκδοσή του, από 1 έως 12 Οκτωβρίου σε αίθουσες της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, το φεστιβάλ φέτος θα είναι μικρότερο απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί, καθώς για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, δεν έλαβε χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, και μάλιστα με αιφνίδιο τρόπο «παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που είχαν προηγηθεί», όπως είπε και η κ. Τατιάνα Παππά, διευθύντρια του φεστιβάλ.

Έτσι, δεν θα πραγματοποιηθούν 4 μεγάλες ενότητες, που είχαν προγραμματιστεί για το φεστιβάλ και συγκεκριμένα τα Αφιερώματα, οι Ειδικές προβολές, οι Midnight προβολές και το τμήμα Music & Film.

Παρ’ όλο που ο τομέας της φιλοξενίας δέχθηκε μεγάλο πλήγμα λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης, οι Νύχτες Πρεμιέρας κατάφεραν να διασφαλίσουν την παρουσία δύο πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων του κινηματογράφου.

Ο πρώτος είναι ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Νιλ Τζόρνταν, ο οποίος θα παρευρεθεί σε ειδική εκδήλωση του Φεστιβάλ, όπου θα του απονεμηθεί τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο και θα προβληθεί η ταινία του «Το Τέλος μιας Σχέσης». Ο δεύτερος μεγάλος καλεσμένος του φεστιβάλ δεν είναι άλλος από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο οποίος επέστρεψε φέτος στον κινηματογράφο μετά από 8 χρόνια απουσίας με την ταινία «Ανεμόνη», που θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα σε μία ειδική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής. Η επίσκεψή του εδώ και η μακροχρόνια σχέση που έχει με τη χώρα μας οφείλεται κυρίως στη συνεργασία του με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», όπου θα διατεθούν και όλα τα έσοδα από την προβολή της ταινίας.

Η αφίσα των 31ων Νυχτων Πρεμιέρας

Η κεντρική αφίσα για τις 31ες Νύχτες Πρεµιέρας γεννήθηκε µέσα από την έννοια της επιθυµίας, µία έννοια ρευστή και δύσκολο να καταγραφεί αντικειµενικά καθώς αποτελεί προσωπικό βίωµα, πηγάζει από το υποσυνείδητο και τα ένστικτά µας.

Άρρηκτο κοµµάτι της ανθρώπινης συµπεριφοράς, η επιθυµία, σε όλες τις εκδηλώσεις της — ψυχολογικές, νοητικές, συναισθηµατικές και βέβαια σωµατικές, εµπνέει σταθερά το σινεµά. Τις φορές που ο κινηµατογράφος έχει κατορθώσει να την ερµηνεύσει, το φιλµ έχει αγγίξει την έκσταση. Το εικαστικό επιχειρεί να αποτυπώσει την επιθυµία σαν ένα κοµµάτι φιλµ. Όµως πώς να αποτυπωθεί κάτι τόσο άπιαστο και µυστηριώδες; Μέσα στα καρέ του φιλµ η επιθυµία ζωντανεύει, πάλλεται, ριγεί. Η έξαψη, σαν κύµα, σαρώνει το φιλµ. Σαν φλόγα το λιώνει. Η επιθυµία απελευθερώνεται. Γιατί η επιθυµία είναι δύναµη. Τον σχεδιασμό της αφίσας υπογράφει ο Βασίλης Μέξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές οι νύχτες (που) μένουν δεν θα είναι οι τελευταίες για τις Νύχτες Πρεμιέρας – παρά την αδιαφορία της Πολιτείας12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί 1-12 Οκτωβρίου.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Cine News
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Cine News
«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή;»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του πρώτου μέρους
Cine News
«Μπαμπά σ’ αγαπώ!»: Αυτό είναι το teaser της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino