MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
09
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 9-10/08

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η πόλη γιορτάζει την πανσέληνο του Αυγούστου με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και μουσική.

Monopoli Team

Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την πανσέληνο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα και με θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου. Από τις 20:30 έως τις 24:00 τα βλέμματα, οι σκέψεις και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα των μονίμων και των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και σε ένα νυχτερινό περίπατο γύρω από αυτό, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι Δρ Κωνσταντίνος Νικολέντζος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συλλογών και Εκθέσεων, Δρ Κάτια Μαντέλη, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων, Δρ Κωνσταντίνος Πασχαλίδης, Αρχαιολόγος Τμήματος Εκπαίδευσης, Επιμελητής Αρχαιοτήτων.

Οι περιηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά.
Ώρα έναρξης εισόδου επισκεπτών (με ελεύθερη είσοδο): 20:00
Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23:45
Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι επισκέψιμοι έως τις 24:00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

ΚΠΙΣΝ: Σινε-μαραθώνιος κάτω από το φως της Πανσελήνου με τους Πειρατές της Καραϊβικής

Το Full Moon Sleepover επιστρέφει για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και υπόσχεται μια φεγγαρόλουστη κινηματογραφική βραδιά στο πιο δροσερό Πάρκο της πόλης. Το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 21.00, κάτω από το φως της Πανσελήνου του Οξύρρυγχου, ο Κάπτεν Τζακ Σπάροου και το πλήρωμά του καταλαμβάνουν την οθόνη που έχει στηθεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και προσκαλούν τους θεατές σε ένα ολονύκτιο ταξίδι στις πιο επικές θάλασσες του κινηματογράφου: καταραμένα πλοία, χαμένοι θησαυροί, δράση, μυστήριο και… μαύρο χιούμορ σ’ ένα σινε-μαραθώνιο με τις τρεις πρώτες ταινίες του αγαπημένου franchise «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» της Disney.

Σάββατο 09/08 στις 21:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Γαλάτσι

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δημου Γαλατσίου γιορτάζει με τον δικό του τρόπο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση.Ερμηνεύουν οι: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Λάμπρος Βασιλείου. Συμμετέχει το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» με 9μελές μουσικό σχήμα, ερμηνεύοντας τραγούδια των: Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Γ. Μαρκόπουλου, Δ. Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Β. Κορακάκη, σε στίχους των: Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου, Μ. Ελευθερίου κ.ά. Μουσική επιμέλεια: Ελευθέριος Μαυρομμάτης.

Σάββατο 09/08 στις 21:00
Προαύλιος χώρος της Ομορφοκκλησιάς

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανσελήνου, Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στο Μοναστηράκι θα παραμεινει ανοικτό, με ελεύθερη είσοδο, από 20:00 έως 24:00. Το Μουσείο αποτελεί μια γειτονιά της νεότερης Αθήνας με κτήρια που χρονολογούνται από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα που μαζί με το μουσειακό τους περιεχόμενο δημιουργούν έναν ιδιόμορφο μνημειακό και πολιτιστικό τοπίο στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Η μόνιμη έκθεση παρουσιάζει πτυχές του νεότερου ελληνικού πολιτισμού από τον 19ο αιώνα έως σήμερα μέσα από τεκμήρια της υλικής και της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας. Περίπου 3.000 αντικείμενα, ψηφιακά εκθέματα και πλούσιο εποπτικό υλικό.
Σάββατο 09/08 στις 20:00
Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, Άρεως 10, Μοναστηράκι

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά στο Νομισματικό Μουσείο

Φωτογραφία από τη σελίδα του Καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Το Νομισματικό Μουσείο θα υποδεχθεί και φέτος την ωραιότερη Πανσέληνο του χρόνου δίνοντας δυναμικά το παρόν στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, έναν σημαντικό καθιερωμένο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο μαγευτικό κήπο του Ιλίου Μελάθρου τη μουσική εκδήλωση «Νύχτα με Πανσέληνο στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Αυγούστου, στις 21:00 με την ερμηνεύτρια Άρτεμη Κυριακοπούλου και στο πιάνο τον διακεκριμένο μουσικό Φώτη Μαντζαρίδη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα που γεφυρώνει δεκαετίες και μουσικές εποχές: από τον ρομαντισμό του Αττίκ και τη μελωδική απλότητα της Αρλέτας, μέχρι τα διαχρονικά τραγούδια των Beatles και την ευαισθησία της Joan Baez, ένα πρόγραμμα που συνδυάζει ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με αναφορές στην παράδοση του ελαφρού τραγουδιού, της μπαλάντας και της έντεχνης δημιουργίας.

Σάββατο 09/08 στις 21:00
Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠανσέληνος του Αυγούστου: 114 αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν για το κοινό12.09.2018

Περιήγηση μετά μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίου Θεάτρου Ζέας- Αύλειος Χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά συμμετέχει στους εορτασμούς της Πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο για το κοινο και μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20:00 έως τις 22:00, ενώ θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στην υπαίθρια έκθεση υπό τους ήχους ατμοσφαιρικής, ηλεκτρονικής μουσικής από τον παραγωγό Χρήστο Γιώτη, με συνοδεία βιολιού από τον Χαράλαμπο Παρίτση.
Σάββατο 09/08 στις 20:00
Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίου Θεάτρου Ζέας – Αύλειος Χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, Πασαλιμάνι, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ(Ξέ)μεινες στην Αθήνα; Αυτός θα είναι ο οδηγός επιβίωσής σου για τον Αύγουστο12.09.2018

Ελεύθερη είσοδος για ένα 24ωρο στην Ακαδημία Πλάτωνος και τον Αρχαιολογικό Χώρο Δυτικών Λόφων

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος –γνωστή και ως «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»– θα φωτίσει τον καλοκαιρινό ουρανό, γεμίζοντας μυσταγωγία τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας. Με αφορμή τον εορτασμό, δύο πολύ δημοφιλείς και ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι της πόλης, εκείνοι της Ακαδημίας Πλάτωνος και των Δυτικών Λόφων, θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Park Your Cinema: Προβολή της ταινίας “Ντάμπο” στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Φωτογραφία: Πελαγία Καρανικόλα

Μία από τις κλασικές ταινίες animation της Disney, σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον, ως live action περιπέτεια για όλη την οικογένεια, θα δούμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ο ιδιοκτήτης τσίρκου Μαξ Μεντίτσι επιστρατεύει τον Χολτ Φάριερ, πρώην αστέρι του τσίρκου, και τα παιδιά του, Μίλι και Τζόε, για να φροντίσουν έναν νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά, τα οποία τον κάνουν περίγελο ενός τσίρκου που πνέει τα λοίσθια. Όταν ανακαλύπτουν, όμως, ότι ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, το τσίρκο ξαναζεί τις παλιές του δόξες, προσελκύοντας τον επιχειρηματία Β.Α. Βάντεβερ, που θέλει το ασυνήθιστο παχύδερμο για την Dreamland, το εντυπωσιακό του σόου. Ο Ντάμπο φτάνει σε νέα ύψη στο πλευρό της γοητευτικής και ταλαντούχας ακροβάτισσας Κολέτ Μαρσάν, μέχρι που ο Χολτ ανακαλύπτει ότι πίσω από την εκτυφλωτική γυαλάδα της Dreamland, κρύβονται σκοτεινά μυστικά.
*Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Κυριακή 10/08 στις 21:00
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Η ξεχωριστή κομεντί της Σελίν Σονγκ12.09.2018

Θερινός κινηματογράφος στο Cine Θανασης Βέγγος

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συνεχίζει και τον Αύγουστο τις κινηματογραφικές προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “Cine Σχολείο – Θανάσης Βέγγος” στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7). Ο θεσμός αυτός, που έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους κατοίκους της πόλης, επιστρέφει με πολυβραβευμένες ταινίες από το πρόσφατο παρελθόν, ταινίες σινεφίλ, αλλά και κλασικά φιλμ. Το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

  • Σάββατο 09/08 στις 21:00 “Η Επιστροφή”, δραματική/ιστορική ταινία που γυρίστηκε σε Ελλάδα και Γαλλία. Μια ‘Οδύσσεια’ με πρωταγωνιστές την Ζιλιέτ Μπινός και τον Ράιφ Φάινς
  • Σάββατο 09/08 στις 23:10 “Δεσμώτης του Ιλίγγου (Vertigo)”, θριλερ του 1958. Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Άλφρεντ Χίτσκοκ
  • Κυριακή 10/08 στις 21:00 Η βασίλισσα του χιονιού και το παγωμένο βασίλειο, ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους

Σάββατο 10/08 και Κυριακή 11/08 στις 21:00 και στις 23:00
Cine Θανάσης Βέγγος, Νεαπόλεως 7, Αγία Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ κλασική μουσική… αλλιώς: Φεστιβάλ και συναυλίες πλάι στο κύμα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ένα αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα στη Μικρή Επίδαυρο – και όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εικαστικά
Ανάβασις: Μια έκθεση-εγκατάσταση του Νάκη Παναγιωτίδη στο 4ο Φεστιβάλ Χίου
Εκδηλώσεις
Θέατρο ΕΝ-Α: Τρία νεοελληνικά έργα για τη θεατρική περίοδο 2025-26
Εκδηλώσεις
Επί Κολωνώ: Εγκαινιάζει την Παιδική Σκηνή τον Οκτώβριο, με δύο παραστάσεις για παιδιά 2-8 ετών
Εικαστικά
Cycladic Whispers: Η αύρα των Κυκλάδων και του Αιγαίου σε μια έκθεση στη Νάξο
Εικαστικά
In the same pool: Ζωγραφική και κεραμική συναντώνται σε μια νέα έκθεση στη Λήμνο
Cine News
ΚΠΙΣΝ: Σινε-μαραθώνιος κάτω από το φως της Πανσελήνου με τους Πειρατές της Καραϊβικής
Εκδηλώσεις
Σκηνή Brecht-2510: Ανοίγει τις πόρτες της τον Οκτώβριο με ένα πλούσιο ρεπερτόριο
Cine News
Κοινωνική Σαπίλα: Το Guitarte Ensemble ντύνει μουσικά τη βωβή ταινία του Στέλιου Τατασόπουλου
Εικαστικά
Μια έκθεση στην Πάρο "ξεδιπλώνει" τα γυναικεία εσώρουχα της παριανής φορεσιάς
Εκδηλώσεις
Η Ματούλα Ζαμάνη ταξιδεύει στη Σύρο για μια μεγάλη συναυλία
Εκδηλώσεις
«Αληθινή ιστορία»: Μια μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους βασισμένη στο έργο του Λουκιανού