Σκηνή Brecht-2510: Ανοίγει τις πόρτες της τον Οκτώβριο με ένα πλούσιο ρεπερτόριο
Η νέα Σκηνή Brecht-2510 θα στεγάσει από αρχές Οκτωβρίου θεατρικές παραστάσεις, πρόβες, μαθήματα, εργαστήρια, εκθέσεις, μουσικά γεγονότα και δράσεις πολιτισμού.

Από τον Οκτώβριο, ο νέος θεατρικός χώρος Σκηνή Brecht-2510 (Γ’ Σεπτεμβρίου 38, Αθήνα), σε μια σκηνή 10 μέτρων μήκους και 5,5 μέτρων βάθους και με δυνατότητα φιλοξενίας 160 θεατών, ανοίγει τα φτερά του.
Η νέα αυτή σκηνή θα στεγάσει από αρχές Οκτωβρίου θεατρικές παραστάσεις, πρόβες, μαθήματα, εργαστήρια, εκθέσεις, μουσικά γεγονότα και δράσεις πολιτισμού.
Στόχος του: να γίνει Ανοιχτό Σημείο αναφοράς και σύγχρονης τέχνης. Ένας χώρος που θα (συν)διαμορφώνεται βήμα βήμα, για να δώσει χώρο σε αναζητήσεις, πειραματισμούς, συμπορεύσεις, έρευνα και δημιουργία πάνω στην τέχνη του θεάτρου και όχι μόνο.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανδρέας Ζαφείρης
Οργανωτική Διεύθυνση: Χαρά Νικολάου και Μαρίνα Παντελάκη
Υπεύθυνος φώτων και ήχου: Λουκάς Ξαπλαντέρης

Η παράσταση, που συνεχίζει τη πορεία της για πέμπτη χρονιά, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της αντισυμβατικής ποιήτριας αλλά γίνεται και η αφορμή για μια προκλητική «συνομιλία» του παρόντος με την πυκνή, σε ιστορικό χρόνο, περίοδο που έζησε μία από τις σημαντικές δημιουργούς της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
*Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
Ερμηνεία: Μαρία Ανδρίτσου, Χαρά Νικολάου, Χάρης Γεωργιάδης
Μέσα σε 80 λεπτά ξεδιπλώνεται η ζωή, τα όνειρα και η πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία του Παύλου Σιδηρόπουλου, του γεμάτου ορμή και ταλέντο «Ασυμβίβαστου», του «αιώνιου έφηβου» της ελληνικής ροκ, που ακόμη και σήμερα τα τραγούδια του μας συντροφεύουν. Πάντα επίκαιρα , πάντα διαχρονικά.
*Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
Ερμηνεία: Μελίνα Σιδηροπούλου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
Μία άγνωστη πλευρά της πρόσφατης ιστορίας: οι εξόριστες γυναίκες στη Μακρόνησο, την μεταεμφυλιοπολεμική περίοδο, γίνονται αφορμή για μια συνομιλία, μέσω της τραγωδίας των Τρωάδων, με το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον. Η μοίρα των γυναικών στο στρατόπεδο των «ηττημένων», η ελπίδα και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. Αλλά και ένα σχόλιο για τη διττή ανθρώπινη φύση, στα πιο σκληρά της όρια.
*Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
Ερμηνεία: Μαρία Βλάχου, Χάρης Γεωργιάδης, Βίκυ Εδιάρογλου, Έρη Μάριογλου, Ειρηάννα Μπουμπάρη

Κατερίνα Γώγου – Το Γαμώτο που δεν Έζησα
Μια ανατρεπτική μαύρη κωμωδία με έξι ήρωες στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου, όπου ο έρωτας συγκρούεται με την ενοχή, η εκδίκηση με την ανάγκη λύτρωσης. Ο Σαίξπηρ τους εγκαταλείπει – κι εκείνοι προσπαθούν να γράψουν το τέλος μόνοι τους.
*Κείμενο: Σταύρος Σκάρπος Βαλεντίνος
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καστανία
Ερμηνεία: Μαριάννα Καστανία, Λεόντιος Πετμεζάς, Σταύρος Σκάρπος, Βασίλης Βασιλείου, Έφη Χαντζούλη, Γιώργος Καπετανάκος
Ο άντρας πίσω από το πιο διάσημο σχέδιο στην ιστορία της Τέχνης ζωντανεύει και μιλά — σε έναν καθηλωτικό μονόλογο με φόντο το ατελιέ του Da Vinci.
*Κείμενο-Ερμηνεία: Στέφανος Κακαβούλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Το εμβληματικό έργο του Αντόν Τσέχωφ «Ο Μαύρος Μοναχός», αγγίζει θεμελιώδη ζητήματα: την έννοια της ιδιοφυΐας, το τίμημα της φιλοδοξίας, την επίδραση της μοναξιάς και την αδυσώπητη σύγκρουση ανάμεσα στην αλήθεια και στην παραίσθηση.
*Θεατρική Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπαλαμπανίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πανούτσος
Επτά γυναίκες προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο όπου επικρατεί το χάος. Στην πορεία, θα ανακαλύψουν τη φιλία, την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και, πάνω απ’ όλα, τον ίδιο τους τον εαυτό.
*Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουρή
Η άνοδος και η καταστροφική πτώση ενός χαρισματικού ήρωα, ο οποίος είχε τη δύναμη να ανασταίνει νεκρούς με ένα φιλί. Η δόξα και η απόλυτη εξουσία όμως δεν κρατούν για πάντα. Ένα ανατρεπτικό black musical από την ομάδα Ε.ΠΑ.Φ.Η.
*Κείμενο: Ναταλία Ηλία – Νίκος Ζενεμπίσης
Σκηνοθεσία: Ναταλία Ηλία
Ερμηνεία: Δημήτρης Αλιφραγκής, Δέσποινα Ζενεμπίση, Ναταλία Ηλία, Χαρά Λέτσου, Δημήτρης Μιχελής, Αλέξανδρος Πενταράς